www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Persbericht: Nightwatching slotfilm Nederlands Film Festiva
Annick Smit on Tue, 21 Aug 2007 00:37:11 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht: Nightwatching slotfilm Nederlands Film Festival


PERSBERICHT NEDERLANDS FILM FESTIVAL

Utrecht, 20 augustus 2007


Rembrandt-film Nightwatching in première op Nederlands Film Festival

Met de première van Nightwatching op donderdag 4 oktober sluit het Nederlands Film Festival op feestelijke wijze het publieke deel van het festival af. De extravagante en ironische speelfilm over de schilder Rembrandt en zijn vrouwen is de nieuwste film van de in Nederland woonachtige Engelse regisseur Peter Greenaway en de Nederlandse producent Kees Kasander. 

Nightwatching gaat over de gevolgen die het schilderen van de Nachtwacht had op het leven van Rembrandt. Het schilderij bezorgde hem zowel zijn roem als zijn ondergang. De rol van Rembrandt van Rijn wordt vertolkt door Martin Freeman, die vooral bekend is door zijn rollen in The Office en The Hitchhiker?s Guide to the Galaxy. De Nederlandse acteur Jochem ten Haaf speelt de rol van Jongkind.

De vaste Nederlandse crew van Peter Greenaway was ook nu weer verantwoordelijk voor de creatieve invulling van Nightwatching. Reinier van Brummelen was Director of Photgraphy, Sara Meerman was make-up artist, Maarten Piersma de production designer en Marrit van der Burgt ontwierp de kostuums. 

Peter Greenaway werd wereldwijd bekend door zijn film The Cook, The Thief, His Wife & Her Lover en het veelgeprezen 8 ½ Women. Voor deel 1 van zijn drieluik The Tulse Luper Suitcases werd hij in Cannes genomineerd voor een Gouden Palm.

Peter Greenaway werkt al jaren samen met de Nederlandse producent Kees Kasander. Kasander?s bedrijf The Kasander Film Company produceerde een lange reeks (inter)nationale (speel)films. In Nederland is een van zijn meest recente successen Kruistocht in Spijkerbroek.

Vorige maand werd al bekend dat Nightwatching is geselecteerd voor het hoofdprogramma van het Filmfestival van Venetië. Nightwatching wordt in Nederland uitgebracht door Benelux Film Distributors. De verwachte release is januari 2008.  


www.filmfestival.nl 


Voor meer informatie: 
Nederlands Film Festival
Annick Smit
T +31.30.230.3800
F +31.30.230.3801
E publiciteit {AT} filmfestival.nl

MVSP
Monique van Schendelen
T +31(0)355826969 / +31(0)653697606
F +31(0)5827885
E monique {AT} mvsp.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).