www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Een nieuw seizoen VERSCH
Arjen on Fri, 24 Aug 2007 13:40:02 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Een nieuw seizoen VERSCH


- Persbericht -  Amsterdam, 24 augustus 2007

Een nieuw seizoen VERSCH festival
De smaakmakers van morgen treden weer aan op het tweemaandelijkse VERSCH festival op zaterdag 1 september in de Sugar Factory. Het nieuwe seizoen barst los en wordt geopend door live (AV) acts van Die Audio Gruppe, ReturnOfTheSpaceInvaders, VJ Dmos.tv, Rauwkost en Ölene Kadar.


Die Audio Gruppe presenteert het project AudioPeacocks voor het eerst in Nederland. Dit Duitse kunstenaarsgezelschap onder leiding van Benoit Maubrey experimenteert op een zeer opzienbarende wijze met interactieve media en performance. De AudioPeacocks zijn electro-acoutische pakken met versterkers en luidspeakers die door interactie met het publiek en omgeving geluiden opvangen en re-produceren.

ReturnOfTheSpaceInvaders remixt de huidige popcultuur in beeld en geluid op maximaal vermogen, geïnspireerd door de destijds te populaire arcade game. ROTSI brengt een aanstekelijke audiovisuele mash-up met een post-retro sound. Hij gebruikt hierin nieuwe technologieën en zelf gemaakte software. De muziek wordt de gehele avond gevisualiseerd door verschillende licht pilaren door Transpose van Kasper Kamperman. De ritmen stijgen op in de pilaren waardoor beats en in dansende lichtgolven door de zaal bewegen.

Muzikaal belooft de eerste VERSCH van het nieuwe seizoen weer een lading vol aan heerlijke, versche elektronische muziek van jong talent. Ölene Kadar zal het ijs breken met de eerste muzikale live act van de avond. Een mix van minimal, house en gefreakte sounds. Hij bewandelt de dunne scheidslijn tussen gek en geniaal. En dan de jongens van Rauwkost: bijzonder stijlvolle minimale, diepe housegrooves op een bedje van een geheel eigen geluid.

DJ Taras is de afsluiter. Hij is begonnen met produceren in januari 2007 en inmiddels heeft hij al deals gesloten met Octopus, Dualblock en Stolen Moments. Verwacht veel eigen werk in de dj set van deze talentvolle Rotterdammer die zijn geluid omschrijft als: Deepgroovyprogressivetechhousefunk. Tussen de hoofdacts door verzorgt DJ Steijn de muzikale omlijsting.

- Einde persbericht -

Afbeeldingen en word document in de bijlage.

VERSCH
Datum: zaterdag 1 september
Locatie: Sugar Factory, Lijnbaansgracht 238
Tijd: 23.00h. – 05.00h.

Entree:12,50 Euro
http://www.versch.org of http://www.sugarfactory.nl

VERSCH is een productie van Beyond Expression -the movement of sounds and visuals -
Het audiovisuele programma komt mede tot stand door de ondersteuning van BeamSystems.
http://www.beyondexpression.nl


Meer informatie: Arjen Bangma, creative producer
T: 06 147 121 40

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).