www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Persbericht: Moviesquad Junior Award naar Waar is het Paard
Annick Smit on Fri, 5 Oct 2007 10:19:22 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht: Moviesquad Junior Award naar Waar is het Paard van Sinterklaas?


PERSBERICHT

Utrecht, 3 oktober 2007

Waar is het paard van Sinterklaas? wint  MovieSquad Junior Award Utrecht 

De film Waar is het paard van Sinterklaas? (Mischa Kamp, 2007) heeft de MovieSquad Junior Award Utrecht gewonnen. Dat maakte de kinderjury van MovieSquad na afloop van de vertoning van de film op het Nederlands Film Festival bekend. Zij overhandigde de Award aan Burny Bos, producent en Tamara Bos, scenarioschrijfster van de film. De jury bestond uit 3 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar. Behalve de winnende film keken zij ook naar Zoop in Zuid-Amerika (Johan Nijenhuis, 2007) en Kruistocht in Spijkerbroek (Ben Sombogaart, 2006).

Uit het juryrapport over Waar is het paard van Sinterklaas: 
?De winnende film is spannend, maar ook komisch. De zoektocht van de hoofdpersoon is net lang genoeg om je op het puntje van je stoel te krijgen. En gelukkig loopt het goed af, met aan het einde nog een bijzondere verrassing voor de kijkers! De jury vindt het knap dat de jonge hoofdpersoon kan huilen voor de camera, het is leuk dat ze eigenwijs, ontdeugend en stoer tegelijk is. Het is een mooie film voor jongens én meisjes en zelfs voor volwassenen.?
 
Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van ? 2.000,- . Dit bedrag is bestemd om de film onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Tevens wordt de film opgenomen in Klassefilm, het landelijke educatieve filmprogramma voor het primair onderwijs.
 
De jury bestond uit Tesse van den Aker, Isabelle Kalkhoven en Naomi Vlug. Zij bekeken de films en discussieerden er over. Ze spraken met filmmakers en filmjournalisten, ontmoetten acteurs en actrices en waren te gast tijdens een officiële première. Kortom, ze beleefden het festival van binnenuit. 


--------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Nederlands Film Festival, Annick Smit, publiciteit {AT} filmfestival.nl, 0302303800

Voor meer informatie over MovieSquad Junior Utrecht kijkt u op www.klassefilm.nl
Of neem contact op met: Babette Zwitserlood: 030 236 1212, (maandag t/m donderdag), Merel Gilsing: 06 255 23 260 (tijdens het festival) of moviesquad {AT} filmeducatie.nl 

Nederlands Instituut voor Filmeducatie (NIF), Ganzenmarkt 6, Postbus 805/ 3500 AV Utrecht 030 236 1212  www.filmeducatie.nl/nif

MovieSquad is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Filmeducatie in samenwerking met het Nederlands Film Festival en wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Fonds voor de Film.

	 


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).