www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Waarom moeten nieuwe media kunstenaars subsidie krijgen? -
Cool Media Hot Talk Show on Wed, 10 Oct 2007 16:04:17 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Waarom moeten nieuwe media kunstenaars subsidie krijgen? - Cool Mede Hot Talk Show, De Balie, woensdag 17 oktober 20.30 uurWaarom moeten nieuwe media kunstenaars subsidie krijgen?

Cool Media Hot Talk Show
Do.It.Yourself.-talkshow over kunst en media.

De Balie, Woensdag 17 okotber 2007

New Media Art Subsidies & Alternative Support Models

www.coolmediahottalk.net

Het thema van deze aflevering is ‘New Media Art Subsidies & Alternative Support Models’ en sluit daarmee aan op de rumoerige discussie over subsidies voor beeldende kunst in Nederland. Met name het boek Second Opinion, verschenen bij NAi Uitgevers onder redactie van de Mondriaanstichting en het Fonds BKVB heeft de discussie flink op stoom gebracht. Maar wat betekent deze discussie voor de nieuwe vormen van mediakunst? Zijn er nog avantgardisten en hebben die eigenlijk wel subsidie nodig?

Discussieer mee op de website van de Cool Media Hot Talk Show:
www.coolmediahottalk.net

Sprekers zijn:
David Garcia, kunstenaar en onderzoeker, Portsmouth University / Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). David heeft in samenwerking met het Virtueel Platform en de Arts Council of England het afgelopen jaar een onderzoek uitgevoerd naar samenwerking van kunstenaars met andere disciplijnes en sectoren. Het boek dat daar uit voort is gekomen, "(Un)common Ground: Creatieve Encounters Across Sectors and Disciplines" is verschenen bij BIS Publishers. De vraag is of deze nieuwe vormen van samenwerking kunstenaars nieuwe mogelijkheden, of zelfs nieuwe vrijheden bieden?
Zie ook: www.virtueelplatform.nl/set-3970-nl.html


Lex ter Braak, is dircteur van het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst (Fonds BKVB) en één van de drijvende krachten achter het boek Second Opinion en de nu woedende discussie over subsidies voor beeldende kunst in Nederland. Aan ter Braak is vooral de vraag voorgelegd hoe hij vanuit de praktijk van zijn fonds tegen dit soort samenwerkingen tussen kunstenaars en andere scetoren aankijkt? Wat levert het op? Ontstaan er wellicht niieuwe kwaliteiten?
Zie ook: www.naipublishers.nl/kunst/second_opinion_nl.html


De Cool Media Hot Talk Show vindt maandelijks plaats in De Balie en wordt via de website geprogrammeerd door het publiek ("Do-It- Yourself"). De website van de show biedt het publiek instrumenten om thema’s te bepalen, sprekers voor te dragen en vragen te stellen die tijdens de show worden behandeld. Iedereen kan vervolgens stemmen op elkaars voorstellen en met elkaar in discussie gaan op de website - ook live tijdens de show. De voorstellen die het hoogst eindigen worden uitgevoerd door het Cool Media Hot Talk-team.
www.coolmediahottalk.net


Praktische informatie
Plaats: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 PR Amsterdam
Tijd: woensdag 17 oktober, 20.30 uur
Voertaal: Engels

Reserveren: De Balie 020-5535100 (openingstijden kassa: op werkdagen van 17.00 uur t/m 21.00 uur.
Kaarten zijn ook te reserveren via de website:
www.debalie.nl/agenda______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).