www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Recalling RFID :: Volledig programma online (De Balie, 19 &
richard de boer on Sun, 14 Oct 2007 18:08:17 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Recalling RFID :: Volledig programma online (De Balie, 19 & 20 oktober)


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
RECALLING RFID
tweedaags publieksprogramma over RFID en de dingen die gaan komen.

19 & 20 OKTOBER 2007
DE BALIE AMSTERDAM

[ VOLLEDIGE PROGRAMMA ONLINE ]
http://www.debalie.nl/recallingrfid
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

recall
1 bring (a fact, event, or situation) back into one's mind, esp. so as to recount it to others; remember.
2 officially order (someone) to return to a place.Het wordt gebruikt in reisdocumenten, personeelspassen, huisdieren, kledingzaken, bibliotheken, zwembaden, pretparken en gevangenissen... en toch weten maar weinig Nederlanders wat RFID is. RFID (radio frequency identification) is een manier om via radiogolven objecten, mensen of dieren te kunnen identificeren. Overheden en bedrijfsleven zien RFID als de sleutel tot economische innovatie, terwijl het voor de futurist de volgende fase van digitale connectiviteit markeert. De verwachting is dat de aanwezigheid van RFID de komende jaren enorm zal toenemen, wat gepaard gaat met een geleidelijke verandering van onze beleving van publieke ruimte en privédomein.


Naast grote beloftes brengt RFID gevolgen met zich mee die verder gaan dan veiligheid en individuele privacy. Als het al niet duidelijk was, dan toont RFID ons alsnog dat er in digitale netwerken geen 'vergeten' bestaat, geen 'geheugenverlies'. Dat scenario geeft ruimte aan zowel optimisme als angst. RFID vormt een soort microkosmos waarin een collectieve, ambivalente verhouding tot technologie wordt tentoongespreid. Recalling RFID vestigt de aandacht twee dagen lang op deze 'onzichtbare' technologie met een publiek seminar, workshops en een smart opera. Het programma brengt uiteenlopende concepties van RFID – technologie en toepassing – samen en probeert monologen als dialoog te herorganiseren.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
vr 19 okt | 10.00-17.30
RECALLING RFID | SEMINAR
Presentaties en debat over RFID en digitale connectiviteit met o.m. Katherine Albrecht (CASPIAN), Bart Schermer (RFID Platform Nederland), Melanie Rieback (Vrije Universiteit), Stephan Engberg (Priway), Rafi Haladjian (Violet), Willem Velthoven (Mediamatic) en Christian van 't Hof (Rathenau Instituut). Voertaal: Engels.


za 20 okt | 11.00-17.00
PARALLELLE WORKSHOPS
Op zaterdag worden gelijktijdig twee participatieve workshops georganiseerd in De Balie. In de workshop Concepts for Social RFID, georganiseerd door Mediamatic, wordt gewerkt aan concrete voorstellen voor relevante sociale RFID-projecten. Mapping Future Histories of RFID, met researchgroep Digital Methods Initiative, brengt online debatten over RFID in kaart. De workshops worden plenair ingeleid door interactiedesigner Timo Arnall. N.b. Deze workshops hebben beperkte ruimte voor deelname. Voertaal: Engels.


saturday 20 oct | 19.00, 20.30, 22.00
NABAZ'MOB – OPERA FOR 100 SMART RABBITS
Op zaterdagavond drie exclusieve uitvoeringen van een multimediale opera in drie bedrijven. Franse kunstenaars Antoine Schmitt en Jean- Jacques Birgé componeerden een muzikaal en choreografisch spektakel met in de hoofdrol honderd draadloze Nabaztag-konijnen. Nabaz'mob is tegelijk een poëtische metafoor voor een toekomst vol intensieve digitale connectiviteit.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
TICKETS

SEMINAR: € 20 incl. lunch (studenten € 10)
WORKSHOPS: € 20 incl. lunch (studenten € 10)
NABAZ'MOB OPERA: € 3,50

BESTEL OF RESERVEER TICKETS ONLINE:
http://www.debalie.nl/recallingrfid
kassa: (020) 55 35 100

RECALLING RFID is een samenwerking tussen De Balie, het Instituut voor Netwerkcultuur en Rob van Kranenburg. Het programma wordt ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en de Mondriaan Stichting.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).