www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] NU ONLINE: Curator for One Day
Marieke Istha on Fri, 19 Oct 2007 12:26:02 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] NU ONLINE: Curator for One Day


Curator for One Day

NU ONLINE:::: http://www.curatorforoneday.nl

Word Curator voor één dag!!!

In de periode van 20 oktober t/m 3 februari kan iedereen curator worden. Met behulp van een speciaal ontwikkelde website kunnen zes videowerken uit de collectie van het Nederlands Instituut voor Mediakunst worden geselecteerd. Deze selectie wordt vervolgens gepresenteerd op de aangegeven dag in een van de tentoonstellingsruimtes van het Instituut als onderdeel van de tentoonstelling Video Vortex. Via de online catalogus van het Instituut of door een bezoek aan de mediatheek kan een keuze worden gemaakt uit de 2000 videowerken. Op de website zijn fragmenten van 30 seconden van de werken te zien, om het hele werk te zien is een bezoek aan de mediatheek vereist. De enige voorwaarde is dat de keuze wordt toegelicht. Dit statement en de gekozen videowerken zijn dan een hele dag te zien voor de rest van de bezoekers aan de tentoonstelling.

Directeur van het Nederlands Instituut voor Mediakunst Heiner Holtappels bijt tijdens de opening van Video Vortex op vrijdag 19 oktober de spits af!
Iedere donderdag presenteert een speciale gast haar of zijn keuze, met o.a. Bart Rutten (Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch), David Garcia, Mariette Dölle (TENT, Rotterdam), Ulay, Sabine Niederer (Institute for Network Cultures), Maria Rus Bojan (PROJECT), Arjon Dunnewind (Impakt, Utrecht).Nederlands Instituut voor Mediakunst Montevideo/Time Based Arts Keizersgracht 264 1016 EV Amsterdam T 020 6237101 F 020 6244423 www.montevideo.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).