www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Persbericht NBC Universal introduceert ' Shocking Shorts Aw
Annick Smit on Thu, 6 Dec 2007 00:56:39 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht NBC Universal introduceert ' Shocking Shorts Awards'


PERSBERICHT, Nederlands Film Festival en NBC Universal Global Networks International

Utrecht, 3 december 2007


NBC UNIVERSAL INTRODUCEERT ?SHOCKING SHORTS AWARDS?

NBC Universal Global Networks introduceert nu ook in Nederland de succesvolle korte film competitie: de Shocking Shorts Awards. De wedstrijd is open voor studenten en professionals in de Nederlandse filmindustrie en amateurs met ambities als filmmaker. De ingezonden films worden voorgelegd aan een professionele jury bestaande uit onder meer Rutger Hauer, Monique van de Ven en Jean van de Velde. De jury selecteert per zender (13TH STREET en SCI FI) een winnaar. De uitreiking vindt plaats tijdens het Nederlands Film Festival in 2008. De twee winnaars vertrekken naar Hollywood voor het Universal Studios Filmmasters Programme.

De winnaars gaan twee weken naar Hollywood voor het Universal Studios Hollywood Filmmasters Programme en doorlopen alle afdelingen en maken kennis met alle aspecten van een Hollywood blockbuster. Daarnaast worden de winnende en vijf beste films vertoond op SCI FI en 13TH STREET.  De nummers twee per genre krijgen filmapparatuur als prijs. De vijf inzendingen met de meeste publiekstemmen die via YouTube zijn ingebracht worden aan de jury voorgelegd en de winnaar mag deelnemen aan de Rutger Hauer Film Factory in 2009 (onder voorbehoud). 

Shocking Shorts Awards en Oscarwinnaar
SCI FI en 13TH STREET willen met deze award het science fiction- en misdaadgenre in Nederland ondersteunen. Daarnaast biedt deze award de mogelijkheid voor Nederlands talent zich verder te ontwikkelen en in Hollywood contacten op te doen. Voor de eerste winnaar van de Duitse Shocking Shorts Award in ?99, Florian Henckel von Donnersmarck, was dit zijn opstap naar een Oscaronderscheiding die een aantal jaren later volgde.

Criteria inschrijvingen
De maximale lengte van de inzendingen is 15 minuten en de film mag niet ouder zijn dan 2 jaar. Belangrijkste criterium is dat de film in het science fiction genre (sci fi, horror, fantasy, paranormaal, supernatural) of binnen het misdaad genre (crime, thriller, mystery, supsense en horror) is gemaakt. Daarnaast moet de film Engelstalig zijn. Inschrijvingen kunnen tot en met 30 juni 2008 worden ingediend. Inschrijfformulieren en reglementen zijn te vinden op www.shockingshorts.nl.

De jury
De programmaleiding van NBCU maakt uit alle inzendingen een selectie die voorgelegd wordt aan de jury. De jury kiest drie winnaars die bekend worden gemaakt tijdens het Nederlands Film Festival 2008 (24 september t/m 3 oktober). De winnende films worden ook vertoond tijdens het festival.  

De jury bestaat uit: 
Rutger Hauer - Acteur
Doreen Boonekamp - Directeur Nederlands Film Festival
Monique van de Ven ? Actrice/regisseur
Jean van de Velde ? Regisseur/producent 
Jon Farrar - Head of Programming NBCU Europe
Daniel Bergmann & Robert Herman - Stink & Stillking productions, GB

Einde persbericht

Voor meer informatie: 

NBC:  
Linden & Barbosa
Carla de Barros Barbosa 
Tel. +31 (0)20 5893993
Mob. +31 (0)6 15048181
cbarbosa {AT} lindenbarbosa.nl

Nederlands Film Festival
Annick Smit, hoofd publiciteit
T +31.30.230.3800
publiciteit {AT} filmfestival.nl

Over NBC Universal Global Networks
NBC Universal Global Networks is onderdeel van NBC Universal, een van 's werelds toonaangevende media- en entertainmentbedrijven op het gebied van ontwikkeling, productie en marketing van entertainment, nieuws en informatie voor een wereldwijd publiek. NBC Universal Global Networks exploiteert buiten de Verenigde Staten verschillende entertainmentkanalen zoals: SCI FI, 13TH STREET, Studio Universal, Universal Channel en Das Vierte. Door de aankoop van Sparrowhawk Media in Oktober 2007 voegt NBC Universal Global Networks de internationale (niet-Amerikaanse) Hallmark zenders, Movies 24, Diva TV alsmede Sparrowhawk?s belang in KidsCo aan het portfolio toe. Deze netwerken samen breiden het bereik van NBC Universal uit naar meer dan 130 miljoen huishoudens in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Australië, Latijns-Amerika en Azië. NBC Universal is voor 80% eigendom van General Electric en voor 20% eigendom van Vivendi.  


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).