www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] The BRIDGE, 17-12-2007 {AT} KraakMoskee Bos en Lommer en A10
Geert Lovink on Mon, 17 Dec 2007 15:33:01 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] The BRIDGE, 17-12-2007 {AT} KraakMoskee Bos en Lommer en A10


Vanaf maandag 17 dec: Mega grote projecties op KraakMoskee zichtbaar vanaf de A10, thema Vriendschap als tegenreactie op de actualiteiten.
Opening 17 dec 18:30 (MET o.a. SECOND LIFE ACT over Religie, door Viola)
Duur expo: 17-20 dec  (14-19uur geopend)
Reclaim the streets door het spelen van straat scrabble door de hele stad, overeenkomsten in teksten Bijbel, Koran en toespraken van Bush, Drifter TV, LaserGraffiti, snelcursus Arabisch-Nederlands, etc etc.
Meer info : http://www.planetart.nl/vriendschap.htm


Tram: halte bos en lommerplein, 17,14.
  
Mega projecties sieren volgende week de A10

The BRIDGE - KraakMoskee Bos en Lommer

Vanaf maandag 17 december zijn er mega projecties op de KraakMoskee zichtbaar vanaf de A10. De projecties zijn onderdeel van een expositie met als thema Vriendschap als tegenreactie op de actualiteiten.

PLANETART, organisatie voor de multimediakunst brengt tijdens deze expo 5 werelden bijeen. De Marokkaanse gemeenschap, de krakersscene, het kantoorpand over de A10, onze nationale trots 'de avondspits' en de verbindende factor, kunst.
De expositie stimuleert vriendschap via diverse interactieve kunst: het herbezetten van de openbare ruimten door het spelen van straat-Scrabble door de hele stad, een audiovisuele presentatie met overeenkomsten in teksten uit de Bijbel, Koran en uit de nieuwe religie: de toespraken van Bush; portretten van kinderen door kinderen, Laser Graffiti, De Nieuwe Nederlandse Vlag, een snelcursus Arabisch-Nederlands, nieuwe Arabische motieven en design door buurtjongeren en kinderen, rennende teksten over de gebouwen, etc etc.


Vriendschap als onderwerp leidde tot enthousiaste creaties van meer dan 100 mensen: diverse gerenommeerde kunstenaars, kunstenaars uit de wijk, bewoners, jongeren en kinderen uit de wijk en Rietveld kunstacademiestudenten. Erwin Olaf, eddie d, Abramovic/Ulay, Nils Mühlenbruch, Alite Thijsen, Marietta Atienza e.v.a. creëren met nieuw en oud videowerk grote betrokkenheid met het thema vriendschap en brug. 

De opening is maandag 17 December om 18:30, na het laatste gebed van de Marokkaanse gemeenschap.
Dinsdag, woensdag en donderdag kan de expositie worden bezichtigd van 14.00 tot 19.00 uur.
De projecties en diverse visuele presentaties via beamers en laser in en rond het pand zijn het best zichtbaar na zonsondergang. Tijdens het gebed om ca. 14.13u, 16.30u en 18.17u moet u 10 minuten wachten voordat het gedeelte binnen in de Moskee bezocht kan worden.


KraakMoskee: Bos en Lommerweg, afrit S104
 Openbaar vervoer: lijn 7, 14, 15, 21, 80, 92, 315
 Meer info : http://www.planetart.nl
 Opening 17 dec 18:30
 Duur expo: 17 t/m 20 dec
 Openingstijden: 14 -19 uur

Stichting PLANETART, o.a. bekend van de Kunstvlaai en het multimediafestival GOGBOT (11.000 bezoekers), werkt momenteel in Amsterdam aan een aantal projecten voor multimediakunst in o.a. de openbare ruimte, het voormalige Volkskrantgebouw, het Weteringcirquit en diverse kunstopleidingsinstituten.

De Moskee is in september 2006 gekraakt door de krakersbeweging en gegeven aan stichting Nasser voor ingebruikname als Moskee. Er komen moslims uit Egypte, Tunesië, Afrika, etc. De Moskee heeft tevens een sociale functie in de wijk, er wordt Marokkaanse thee geschonken voor alle bezoekers.
( Filmpje KraakMoskee: http://one.revver.com/watch/463109 )


Meer info: http://www.planetart.nl/vriendschap.htm
Kees de Groot, Viola van Alphen


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).