www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] KillerTV: vanavond artificieel leven in de waag
Sam Nemeth on Wed, 19 Dec 2007 13:00:43 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] KillerTV: vanavond artificieel leven in de waag


waar: Theatrum Anatomicum, waaggebouw, nieuwmarkt 4, 1012CR Amsterdam
wanneer: woensdag 19 december 2007
stream: www.killertv.nl
toegang: gratis

=> artficieel leven en autonome processen in de waag

Aymeric Mansoux, Marloes de Valk en Tom Schouten van het GOTO10 collectief laten het resultaat van hun residency bij Waag Society zien. Mansoux, de Valk en Schouten vormen een team van programmeurs / kunstenaars / onderzoekers dat werkt met Free / Libre / Open Source Software en geldt als de top in research naar virtuele ecosystemen en aanverwante zwerm-achtige organismen.

Tijdens hun residency hebben ze gewerkt aan Meshy, een volgende stap in het Metabiosis project, waarvan eerder /pond /-in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Mediakunst- een onderdeel was. Het project richt zich op experimenten met artficieel leven en autonome processen. Meer informatie over het werk an de kunstenaars is te vinden op hun website. <http://metabiosis.goto10.org>

De avond start met een presentatie waarin ingegaan wordt op de manier waarop het project tot stand is gekomen waarna er ruime gelegenheid is de installatie te bekijken en vragen te stellen onder het genot van een drankje.

De presentatie zal live worden uitgezonden door KillerTV.
Het artist-in-residence programma wordt ondersteund door:
- het Amsterdams Fonds voor de Kunst
- het GATE programma van ICTRegie


______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).