www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] internet & culturele instellingen--xs4all seminar 5 febr.
Geert Lovink on Thu, 10 Jan 2008 12:11:56 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] internet & culturele instellingen--xs4all seminar 5 febr.


XS4ALL INTERACTIVE CULTURE SEMINAR

Dinsdag 5 februari 14.00 uur tot 17.30 in Pakhuis de Zwijger gaan Juha van ‘t Zelfde (N8), Howard Komproe (host) Maarten Bouwhuis (debatleider), Hayo Wagenaar (Ijsfontein) en Rogier van Teeseling (VBVB ICT) met u in gesprek tijdens het kunstseminar Interactive Culture. Centraal staan musea, interactiviteit en personificatie. Hieronder de biografieën van de gastsprekers en debatleider.

Maarten Bouwhuis
Maarten Bouwhuis (1978) is zelfstandig debatleider en presentator. Daarnaast werkt hij als journalist bij BNR Nieuwsradio. Maarten onderscheidt zich door zijn bevlogenheid, scherpte en kwinkslag op het juiste moment. Eerder was hij jaren verbonden aan het Nederlands Debat Instituut als debattrainer, debatleider en producent van debatevenementen, o.a. de Islam- en integratiedebatten in Rotterdam (2005). Als debattrainer trainde Maarten Tweede Kamerleden, advocaten, wethouders maar ook scholieren en studenten in de kunst van het debatteren.


Juha van ‘t Zelfde (N8)
Juha van ’t Zelfde (1979) is sinds 2005 projectmanager van de Stichting Museumnacht Amsterdam (n8). De n8 is verantwoordelijk voor de collectieve marketing van de Amsterdamse musea in de doelgroep 18-35 jaar. Hiertoe organiseert zij jaarlijks de Museumnacht (26.000 bezoekers) en eens per 3 maanden de nachtsalon in wisselende musea (300 bezoekers), nachtgeluiden (‘museum in mp3’), en ontwikkelt ze n8.nl tot een dynamische omgeving met op de doelgroep gerichte informatie over de musea, door middel van een blog, podcasts, foto’s en video’s. In samenwerking met KPN en Hyves onderzoekt de n8 de mogelijkheden van sociale netwerken, de mobiele telefoon en het nieuwe Web voor de Amsterdamse musea om jongeren aan hen te binden.


Rogier van Teeseling (VBVB ICT)
Rogier van Teeseling (34) is sinds 1996 actief met het automatiseren van bedrijven in de culturele sector (o.a. de Stadsschouwburg Amsterdam, Het Ketelhuis, IDFA, Holland Festival). Van 1998 tot 2006 is hij free-lance webmaster van Museum de Pont in Tilburg en sinds 2004 is hij werkzaam als ICT Manager bij VBVB ICT te Amsterdam. VBVB ICT werpt zich op als externe automatiseringsafdeling van bedrijven.


Hayo Wagenaar (Ijsfontein)
Hayo Wagenaar is creatief directeur en medeoprichter van Ijsfontein en is sinds 2004 als gastdocent verbonden aan de Designacademy Kolding in Denemarken. Projecten waar hij de afgelopen jaren onder andere aan gewerkt heeft:
- Meesters van Macht, een educatieve adventure game (1997)
- Typotoons, interactief televisieprogramma (1999)
- Tattletoons, interactief televisieprogramma (2001)
- Face your World, stedebouwkundige software ‘gereedschappen’ voor jongeren (2005)
- Theatertour Cliniclowns, interactieve theatershow voor mentaal gehandicapte kinderen (2006)
- Speelkoffer Cliniclowns, interactieve installatie voor ziekenhuizen (2007)


aanmelden: http://www.interactiveculture.nl/

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).