www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Persbericht Monic Hendrickx Gast van het Jaar
info Nederlands Film Festival on Wed, 7 May 2008 15:36:16 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht Monic Hendrickx Gast van het Jaar


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 6 mei 2008

MONIC HENDRICKX GAST VAN HET JAAR OP NEDERLANDS FILM FESTIVAL

Monic Hendrickx is Gast van het Jaar op het 28e Nederlands Film Festival. Met een uitgebreid programma brengt het festival een eerbetoon aan de veelgeprezen actrice die vele prachtige rollen op haar naam heeft staan.

Na haar indrukwekkende rol als Anna in DE POOLSE BRUID (Karim Traïdia 1998), is Monic Henrickx  niet meer weg te denken van het Nederlandse filmdoek. Ze speelde onder andere in NYNKE (Pieter Verhoeff 2001), ZUS & ZO (Paula van der Oest, 2002), KEES DE JONGEN (André van Duren, 2003), AMAZONES (Esmee Lammers, 2004), HET ZUIDEN (Martin Koolhoven, 2004), LEEF! (Willem van de Sande Bakhuyzen, 2005) en NADINE (Erik de Bruyn, 2007). In 2007 maakte ze haar internationale debuut. In Australië speelde  ze opnieuw de rol van Anna voor de remake van DE POOLSE BRUID, Unfinished Sky (Peter Duncan, 2007). 

Monic Hendrickx is driemaal bekroond met de Grote Prijs voor de Nederlandse Film, het Gouden Kalf. In 1998 kreeg ze deze onderscheiding voor haar spel in de film DE POOLSE BRUID van Karim Traïdia. In 2001 werd zij met een Gouden Kalf onderscheiden voor de titelrol in NYNKE van Pieter Verhoeff en in 2004 voor haar rol in HET ZUIDEN van Martin Koolhoven. Ook ontving ze verschillende internationale prijzen, waaronder twee  keer de prijs voor Beste Actrice op het Montreal World Film Festival in Canada en het Buenos Aires Independent Film Festival in Argentinië voor DE POOLSE BRUID en HET ZUIDEN. 

Aan de uitgebreide filmografie van Monic Hendrickx wordt tijdens het  Nederlands Film Festival nog één film toegevoegd. Elk jaar vraagt het filmfestival de Gast van het Jaar een speciaal onderdeel te verzorgen. De wens van Monic Hendrickx is om met verschillende meer en minder ervaren acteurs en actrices een korte film te maken. Deze ?meesterproef? wordt tijdens de tien festivaldagen gemaakt met op elke discipline een meester en een leerling. De vorderingen van de film worden tijdens het festival dagelijks vertoond. Aan het einde van het festival gaat de korte film in première.
Monic Hendrickx zal tijdens het festival regelmatig te gast zijn in de Talkshow van Matthijs van Nieuwkerk, aanwezig zijn bij vertoningen van haar films en deelnemen aan de vele evenementen van het filmfestival.

Het 28e Nederlands Film Festival vindt plaats van 24 september tot en met 3 oktober 2008.

EINDE PERSBERICHT


Voor meer informatie en voor foto's:

Nederlands Film Festival
Annick Smit
Hoofd Publiciteit
T: 030-2303800
E: publiciteit {AT} filmfestival.nl


Filmografie Monic Hendrickx:

2008	BRIEF VOOR DE KONING, Speelfilm, Pieter Verhoeff
2008	ONE NIGHT STAND ? DAG IN, DAG UIT, TV Film, Ties Schenk
2007	HEARTBEAT, Korte film, Edwin van Viegen
2007	STELLENBOSCH, TV serie, Michiel van Jaarsveld
2007	UNFINISHED SKY, Speelfilm, Peter Duncan
2007   	NADINE, Speelfilm, Erik De Bruyn
2007 	ANNA, TV film, Eric Oosthoek
2006	DE UITVERKORENE, TV film, Theu Boermans
2006	WALTZ	, TV serie, Norbert ter Hall
2006	DIEP, TV film, Simone van Dusseldorp
2005	LEEF!, Speelfilm, Willem van de Sande Bakhuyzen
2005	MEDEA, TV serie, Theo van Gogh
2005	MASTERCLASS, Korte film, Hans Teeuwen
2005	GEZOCHT: MAN, TV film, Patrice Toye
2004	HET ZUIDEN, Speelfilm, Martin Koolhoven
2004 	AMAZONES, Speelfilm, Esmee Lammers
2004	VERBORGEN GEBREKEN, TV film, Paula van der Oest
2004  	CANADA, Korte film, Harm van de Sande
2004	GRIJPSTRA & DE GIER, TV serie, Lodewijk Crijns & Erik van ?t Wout
2003	VLUCHT DE VERBEELDING, Korte film, Boris Pavel Conen
2003	DAJO, Korte film, Hanro Smitsman
2003	KEES DE JONGEN, Speelfilm, Andre van Duren
2003	DWAALGAST, TV film, Colette Bothof
2003	HET WONDER VAN MAXIMA, TV film, Paul Ruven                
2002	ZUS & ZO, Speelfilm, Paula van der Oest
2002	DE NIEUWE LOLA?S - DE VANGER, TV film, Johan Timmers
2001	SOUL ASSASSIN, Speelfilm, Laurence Malkin
2001	NYNKE, Speelfilm	, Pieter Verhoeff
2000   	LES DISEURS DE VERITE, Speelfilm, Karim Traidia
2000	DE GEHEIME DIENST, TV serie, Berend Boudewijn
1999	MATEN, TV film, Pieter Verhoeff
1999	DICHTER OP DE ZEEDIJK, TV film, Gerrard Verhage
1998	BAANTJER, TV serie, Berend Boudewijn
1998  	DE MAN MET DE HOND, TV Film	, Anette Apon
1998  	TEMPER TEMPER, Korte film, Frank Lammers
1998	DE POOLSE BRUID, Speelfilm, Karim Traïdia
1997	ALL STARS, TV serie, Jean van de Velde
1995  	SUPER 'KIM', TV serie, Norbert ter Hall
1995	ALETTA JACOBS, Speelfilm, Noushka van Brakel
1994	DE TWIJFEL TUSSEN WAARHEID EN TIJD, Speelfilm, Jos Wigman
1994  	KATS & CO 'PAS DE DEUX', TV serie, Ben Verbong

Daarnaast speelde Monic Hendrickx in verschillende theaterproducties.




______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).