www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] 230608 Persbericht Nederlands Film Festival Adrienn Pál
Roos Schregardus on Fri, 27 Jun 2008 10:52:10 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 230608 Persbericht Nederlands Film Festival Adrienn Pál


Persbericht Isabella Films / Nederlands Film Festival

Utrecht, 23 juni 2008

Isabella Films verkrijgt steun van het Nederlands Fonds voor de Film. De steun bestaat uit een geldbedrag van 100.000 euro en is toegezegd voor de Hongaarse Film ADRIENN PÁL van Ágnes Kocsis welke eerder gepresenteerd werd op het NPP.

Speelfilmproject ADRIENN PÁL van de Hongaarse regisseur Ágnes Kovics, producent Ferenc Pusztai van KMH Film en Nederlandse coproducent Els Vandevorst van Isabella Films heeft steun ontvangen uit de coproductie gelden van het Nederlands Fonds voor de Film voor realisering. De film zal verder in coproductie met Frankrijk (Cinéma Defacto -Tom Dercourt) en Oostenrijk (Freibeuter Film - Oliver Neumann) geproduceerd worden. 

ADRIENN PÁL vertelt het verhaal van een wereldvreemde verpleegster, die in een omgeving werkt die beheerst wordt door de dood, ze gaat op zoek naar een vriendin die ze lang geleden uit het oog heeft verloren. Als ze het verleden oprakelt begint een reis die tegengestelde herinneringen oproept en daardoor haar leven voor altijd zal veranderen. De film zal opgenomen worden op locatie in Hongarije. Een groot gedeelte van de postproductie zal plaatsvinden in Nederland.

ADRIENN PÁL maakte deel uit van de selectie van het Netherlands Production Platform 2007. Het Netherlands Production Platform, onderdeel van de Holland Film Meeting van het Nederlands Film Festival biedt Nederlandse èn Europese producenten de gelegenheid hun nieuwe speelfilmprojecten te presenteren voor internationale en/of Nederlandse coproductie mogelijkheden. 

Ágnes Kocsis? debuutfilm FRESH AIR (2006), geselecteerd in de Director?s Fortnight van Festival de Cannes, draaide op meer dan 50 internationale festivals (o.a. in competitie in Rome en Montreal) en werd meermaals bekroond. 

EINDE PERSBERICHT
												

Voor meer informatie:

Nederlands Film Festival	
Roos Schregardus, hoofd publiciteit			
T 030-2303800					
F 030-2303801					
E publiciteit {AT} filmfestival.nl			
W www.filmfestival.nl	
			
Isabella Films 
Els Vandevorst
T 020-4229199
F 020-4231125
E info {AT} isabellafilms.com
W www.isabellafilms.com


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).