www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Picnic Young
Miek ten Brummelhuis on Fri, 29 Aug 2008 14:35:27 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Picnic Young


Schrijf nu in voor de Picnic Young Specials!
Woensdag 24 september, Westergasfabriek Amsterdam.

Werkt u in de creatieve industrie? Bent u docent of educatief medewerker? Kom naar de interactieve Picnic Young Specials en leer alles over de nieuwste creatieve technologie en nieuwe media toepassingen in en voor het onderwijs.
Er is plek voor 200 professionals. Het seminar geeft inspiratie van internationaal toonaangevende sprekers maar biedt ook praktisch toepasbare Nederlandse voorbeelden. Schrijf nu in!

Programma 

10.00 – 13.00 Anytime & Any Place Learning
Mobiele en locatiegebaseerde technologie bieden het onderwijs nieuwe kansen voor rijke, multimediale leerervaringen. Leerlingen hebben altijd en overal toegang tot kennis, kunnen op afstand met elkaar samenwerken en gebruik maken van ‘peer-to-peer netwerken’. Docenten krijgen de middelen in handen om leerprocessen te volgen en zelf op een creatieve manier invulling te geven aan lesinhoud met inzet van games en andere aansprekende technologie. Zo wordt leren sociaal en avontuurlijk.
Keynote sprekers onder anderen: Eric Klopfer, auteur van Augmented Learning, Research and Design of Mobile Educational Games (2008) en directeur van de Scheller Teacher Education Program voor onderzoek en ontwikkeling van mobiele games voor educatie. 
Praktijkpresentaties van: De Zingende Stad, Games Atelier, Wrts Mobiel en Donkeypedia.

13.00 – 13.30 Lunch

13.30 – 17.00 Immersive Virtual Learning Worlds
Virtuele werelden als Second Life zijn een interessant platform voor het onderwijs. Ze bieden leerlingen de mogelijkheid verkenningen te doen in werelden waar ze anders geen toegang toe hebben, in contact te komen met leeftijdgenoten over de hele wereld en samen aan creatieve projecten te bouwen. Wat zijn de uitdagingen binnen deze virtuele werelden voor gezamenlijke creatie en kennisdeling? Wat zijn de relaties tussen de virtuele en de fysieke wereld?
Keynote sprekers: Josephine Dorado, media artiest en directeur van Zoomlab, en David Nieborg, gamer en docent nieuwe media en digitale cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en als onderzoeker verbonden aan de Amsterdam School for Cultural Analysis (ASCA).
Praktijkpresentaties van Waag Society over het project Self City en van stichting L3D over Arr2Unite; een internationale wereld waarin communicatie, kunst, en samenwerking centraal staan.

Kosten en aanmelding
U betaalt 95 euro voor de hele dag. Hiervoor krijgt u een Picnic Special dagpas met toegang tot de beide Picnic Young Specials en een lunch in de Gashouder. Voor deelnemers is tevens beperkt plaats in het Locative Learning Lab van Picnic. Voor meer informatie en aanmelding gaat u naar http://picnicyoung.nl/specials.

Over Picnic Young
Picnic Young is het jongere broertje van de internationale Picnic Cross Media Week. Picnic Young wordt georganiseerd door samenwerking tussen het Creative Learning Lab van Waag Society, stichting Kennisnet en het SURFnet/Kennisnet innovatieprogramma. Picnic Young wil meer aandacht voor de ontwikkeling van innovatie en creatieve ICT toepassingen in het onderwijs.

Picnic Young organiseert van 22 t/m 26 september ook de Picnic Young Labs, doe-workshops voor klassen uit het Voortgezet Onderwijs. Hierin kunnen leerlingen zelf aan de slag met games, virtuele werelden en media. Docenten kunnen hun hele klas inschrijven op http://picnicyoung.nl.


_________________________________________________________________
Express yourself instantly with MSN Messenger! Download today it's FREE!
http://messenger.msn.click-url.com/go/onm00200471ave/direct/01/
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).