www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Virtueel Platform toont digitale cultuur e-Art, talent en a
Virtueel Platform PR on Thu, 11 Sep 2008 13:53:11 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Virtueel Platform toont digitale cultuur e-Art, talent en artistieke games tijdens PICNIC '08


	 	 	 
Virtueel Platform toont digitale cultuur

e-Art, talent en artistieke games tijdens PICNIC '08

 

Virtueel Platform organiseert op PICNIC '08 evenementen die het beste van e-cultuur uit Nederland laten zien en waar het internationale e-cultuur netwerk bij elkaar wordt gebracht. E-cultuur is de samensmelting van digitale media en cultuur. Er zijn evenementen voor de bezoekers van PICNIC, maar ook voor bezoekers van het Westergasterrein. e-Art presenteert hedendaagse trends in kunst, onderzoek en ontwikkeling; de meest talentvolle creatieve media talenten ontmoeten elkaar op de Hot100 dag en tijdens de Ding! Award Ceremony wordt bekend gemaakt welk project zich de winnaar mag noemen van Ding! Prijs voor artistieke ontwikkeling games .

 

E-ART TRENDS IN KUNST, ONDERZOEK EN ONTWIKKELING

In een showcase van e-Art projecten vraagt Virtueel Platform aandacht voor hedendaagse trends in kunst, onderzoek en ontwikkeling. Met de presentatie e-Art worden opvallende trends van dit jaar aangestipt: milieu, sociale netwerken en mobiele technologieën. In een speciaal opgestelde Dome op het Westergasterrein zullen meer dan 30 projecten gepresenteerd worden door tien Nederlandse en vier internationale organisaties. E-Art is meer dan een verzameling gadgets, e-Art toont grensverleggende mogelijkheden en nieuwe vormen van maatschappelijke reflectie door middel van installaties, visualisaties, indringende documentaires en gesprekken met makers en organisaties.

 

Datum: 24 tot 26 september dagelijks van 11.00 tot 18.00

Toegang: Gratis / Openbaar

Locatie: Speciale Dome op het Westergasterrein

Meer informatie: http://www.virtueelplatform.nl/e-art

 

HOT100 ONTMOET CREATIEF MEDIA TALENT

Virtueel Platform presenteert tijdens PICNIC '08 de Hot100: de meeste talentvolle, vernieuwende, gepassioneerde en veelbelovende media talenten van Nederland. Op 25 september, vanaf 16.00uur, zijn de pitches van de talenten voor de bezoekers van PICNIC te bekijken in Westerliefde op het Westergasterrein, daarna debatteren de Hot100 onderling en de dag wordt afgesloten door de Hot Cafe borrel. De bezoekers kunnen de talenten ook ontmoeten tijdens de Business Breakfast Meetings, lunch en de borrel achteraf.

De rest van de dag is gereserveerd voor de talenten om onderling kennis uit te wisselen en hun visie te geven op de rol van cultuur en nieuwe media op het gebied van innovatie in de huidige wereld waarin iedereen verbonden is en kan samenwerken. In de aanloop naar de Hot100 dag presenteren enkele van de talenten zich al op de Virtueel Platform website in Meet the Hot100 .

 

Datum: 25 september 08.00 tot 17.30

Toegang: PICNIC bezoekers kunnen de Hot100 ontmoeten van 08.00 tot 10.00 (Ontbijt Westerliefde), van 12.00-13.00 (Lunch Gashouder), van 16.00-17.30 (Pitches en Debat Westerliefde) en vanaf 17.30 (Borrel Gashouder)

Locatie: Westerliefde / Gashouder

Meer informatie: http://www.virtueelplatform.nl/hot100

 

DING! PRIJS VOOR ARTISTIEKE ONTWIKKELING GAMES

Virtueel Platform, Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en Fonds BKVB zijn ervan overtuigd dat gaming een belangrijk nieuw medium is waarvan de artistieke mogelijkheden nog onvoldoende worden benut. Uit recent onderzoek blijkt dat driekwart van alle Nederlanders van 8 jaar en ouder computergames speelt.

Om deze potentie te stimuleren hebben Virtueel Platform en de twee fondsen de Ding! Gameprize in het leven geroepen: De eerste call voor concepten opgezet om de ontwikkeling van games vanuit artisitek perspectief te stimuleren. Na het "Games Go Social" programma op 26 september wordt de prijs van 50.000 euro, beschikbaar gesteld door de fondsen, voor het winnende concept uitgereikt.

 

Datum: 26 september Na Games Go Social 

Toegang: Bezoekers PICNIC

Locatie: Westerunie

Meer informatie: http://www.virtueelplatform.nl/page/12062/nl

 

Virtueel Platform

Polonceaukade 16

1014 DA Amsterdam

tel.: +31 (0)20-6273758

web: http://www.virtueelplatform.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).