www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Persbericht: Bekendmaking winnaars Tuschinski Award en Tale
Pers Nederlands Film Festival on Sat, 27 Sep 2008 11:29:22 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht: Bekendmaking winnaars Tuschinski Award en Talent&Pro Award


Persbericht Nederlands Film Festival         


 
Utrecht, 26 september 2008

       

Winnaars studentenprijzen Tuschinski Award en Talent&Pro Award
 
Vandaag zijn tijdens het 28e Nederlands Film Festival de Tuschinski Award en de Talent&Pro Award uitgereikt aan de beste eindexamenfilms van de verschillende Nederlandse audiovisuele opleidingen.
 
De Tuschinski Award voor de beste film van de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam is toegekend aan GAANDEWEG van Margot Schaap. In deze korte film pakt een meisje haar spullen om op kamers te gaan wonen. Ondertussen kijkt ze rond in huis naar haar jongere broers en zusjes. Al observerend neemt Sophie afscheid van haar vertrouwde leven.
 
De Talent&Pro Award voor de beste film van de andere audiovisuele opleidingen in Nederland is uitgereikt aan ŠKODA van Rob Lücker gemaakt voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In deze korte film leiden twee buurmannen, die elkaars tegenpolen zijn, desondanks een zelfde leven vol sleur. Wanneer de een de ander wil helpen, reageert deze met een vuistslag. Uiteindelijk blijken ze toch met elkaar verder te kunnen.

De jury van de Talent&Pro Award, bestaande uit Jef Nassenstein, Piet-Harm Sterk en Maarten Timmerman, over deze korte film: ‘In deze film was elk shot als een schilderij. Elke scène klopte, in timing, beeld en handeling.’
 
De Tuschinski Award bestaat uit een prijs van 2.500 euro van Pathé Cinemas BV. De winnaar wordt gekozen door de leden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. 
 
De Talent&Pro Award bestaat uit een bedrag van 2.500 euro, aangeboden door sponsor Talent&Pro. De Talent&Pro Award wordt voor de zesde keer uitgereikt om beginnend talent te stimuleren in hun verdere loopbaan in de filmindustrie. Talent&Pro doet dit voor talenten in het bank- en verzekeringswezen en de facilitaire dienstverlening.
 
EINDE PERSBERICHT
 
Voor meer informatie: 
Nederlands Film Festival
Roos Schregardus, hoofd publiciteit
T 030-2303800
F 030-2303801
 <mailto:publiciteit {AT} filmfestival.nl> publiciteit {AT} filmfestival.nl
 
 
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).