www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] ALMOST CINEMA - 7 tem 18/10 in Vooruit, Gent
Eva DeGroote on Tue, 30 Sep 2008 09:10:52 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] ALMOST CINEMA - 7 tem 18/10 in Vooruit, Gent


Vooruit trekt vanaf dinsdag 7 oktober voor de derde keer samen met Filmfestival Gent Almost Cinema op gang in Gent. De hoeksteen van het festival blijft een installatieparcours met boeiend werk van internationale mediakunstenaars dat dit jaar een intense (bijna) fysieke (bijna) cinema-ervaring belooft, maar verder op het programma ook ondermeer een avond gewijd aan jong en avontuurlijk performance werk, een nieuwe editie van de Fricties Salons, waar kunstenaars hun werk en projecten komen toelichten, en een symposium (Mutating Media).

VERNISSAGE INSTALLATIEPARCOURS (8 Oktober - 20:00)
Het installatieparcours bevat werk van Alexandra Dementieva (RU, werkt in Brussel/New York), Boris Debackere (BE), Laure Delamotte-Legrand (FR), Doris Kuwert (NL, werkt in Berlijn), Heike Langsdorf (DE, werkt in Brussel), Ulf Langheinrich (DE, werkt in Wenen/Accra Ghana), Laurent Liefooghe (BE), Ali Momeni (IR, werkt in Minneapolis/Parijs), Elisa Pône (FR), Ula Sickle (CA, werkt in Antwerpen/Brussel) en Eric Thielemans (BE).

PERFORMANCE AVOND (14 Oktober - 20:00)
Rikkert Brok & Maarten Halmans creëren in Shift beelden van licht die live geprojecteerd en gemanipuleerd worden. Ali Momeni & David Bithel vermengen in een intieme tête-a-tête elementen van live performance, muziektechnologie, video en improvisatie tot een ludiek spel/schaduwspel/dubbelspel dat balanceert tussen tragiek en humor. En Derek Holzer experimenteert met grafische beelden die omgezet worden in geluid aan de hand van ‘toonwielen’.
FRICTIES SALON DELUXE (15 Oktober - 20:00)
Alexis Destoop bouwt aan een nieuw werk Kairos waarin Australische landschappen de hoofdrol spelen en waarin er een meer dan gewone inbreng is van de muzikanten Oren Ambarchi en Stephen O’Malley. The Pitch is een performance vermomd als lezing van Anna Rispoli en Christophe Meierhans. Onderwerp van het project is een remake van een Amerikaanse western met een Soedanese cast! Derde gast in het Salon is Philipp Warnell, hij komt zijn nieuwste filmproject toelichten. Warnell was twee jaar geleden in Vooruit tijdens Homo Futuris waarbij hij een film op zijn ooglens projecteerde.

SYMPOSIUM MUTATING MEDIA (9 Oktober – 9:45 – 17:00)
I.s.m. Interface (interdisciplinair academisch platform van KASK, UGent, VUB & Universiteit Utrecht) presenteert Almost Cinema een symposium: Mutating media. Met Wouter Davidts (professor, universiteit Gent), Paul Demets (dichter, docent KASK), Maaike Bleeker (Professor, Universiteit Utrecht), Arjen Mulder (Auteur, V2_, Rotterdam), Kurt D’ Haeseleer (media kunstenaar, Brussel), Manu Luksch (media kunstenaar, London), Ali Momeni (kunstenaar, Assistant Professor, University of Minnesota) en Johan Grimonprez (beeldend kunstenaar, Brussel).


ALMOST CINEMA
Twaalf dagen in het grensgebied tussen film, mediakunst en muziek.
Locatie: Vooruit, Gent
Data: van 7 tem 18 oktober 2008
Meer info en het volledige programma op http://www.vooruit.be/nl/serie/42

Een initiatief van Kunstencentrum Vooruit<http://www.vooruit.be/> en Filmfestival Gent<http://www.filmfestival.be/>
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).