www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] ConClub editie 6 met Arthur Russell documentaire, In Flagra
Remco Beeskow on Fri, 14 Nov 2008 18:39:11 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] ConClub editie 6 met Arthur Russell documentaire, In Flagranti, Cosmo Vitelli, Panico live!


PERSBERICHT  
 
 
ConClub editie 6 met Arthur Russell documentaire, In Flagranti, Cosmo Vitelli, Panico live!
 
Zaterdag 22 november staat ConClub met een volledig internationaal programma in zaal De Unie in Rotterdam. De Unie opende na een verbouwing in september haar deuren weer. De zaal en het café-restaurant zijn groter geworden en de programmering breder. ConClub start om 21.00 uur met de vertoning van "Wild Combination", een filmportret van de invloedrijke NY avant-garde composer, singer-songwriter, cellist en disco-producer Arthur Russell. Juist de laatste jaren wordt zijn werk (eindelijk) in bredere kring hoog gewaardeerd, na het verschijnen van een serie compilaties van zijn werk. Dit voorjaar ging Matt Wolf's film in première op het filmfestival van Berlijn.
Kwam de performance van Gabriëlle Barros Martins wegens de verplaatsing van de vorige ConClub van Watt naar Worm te vervallen, deze editie komt ze met een performance die speciaal voor De Unie gemaakt is. Naast deze performance is ConClub bezig met meer kunstprogramma.
ConClub haalt de hippe dj's In Flagranti uit New York en Cosmo Vitelli uit Parijs naar Rotterdam. De van origine Chileense band Panico is in Europa en komt langs voor een energiek live optreden. Grijp je kans om ze te zien, want deze opzwepende punkfunk met een Latijnse twist doet LCD Soundsystem verbleken. Bekende producers Joakim en Cristian Vogel zijn verantwoordelijk voor de plaatopnames van de band.
Cosmo Vitelli is naast werk op zijn eigen "I'm a Cliché"  platenlabel, vooral bekend vanwege zijn remixes voor Daft Punk, Cassius, Electronicat en Super Discount en zijn bijdrage op Franse labels als Kitsuné en Source. Daarnaast speelt hij gitaar en bass in Bot'Ox, een duo met Julien Briffaz op drums.
Als klapstuk op de avond: een dj-set van In Flagranti. In Flagranti zijn Sasha Crnobrnja en Alex Gloor. Vanavond komt Sasha, New Yorker en zoon van Joegoslavische ouders met een set waar je niet omheen kan: no wave en house, oftewel 'Dirty Disco Punk'. In Flagranti zoekt het op een terrein dat Justice, en andere 'heavy electronic' acts links laten liggen: je hoort overduidelijk de invloed van disco in zijn muziek; zijn beats zijn minder hard en kaal 'in your face', maar hebben duidelijk wel een punk-randje!
 
Wil je dit allemaal niet missen? Koop dan je ticket in de online voorverkoop via: www.conclub.nl
 
 
ConClub-editie 6
Zaterdag 22 november
zaal De Unie
21.00 uur - 05.00 uur
Entree: E10,-
www.conclub.nl (voorverkoop via website!)
 
ConClub editie 6  is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Dienst Kunst en Cultuur, VSBfonds en Stichting Bevordering van Volkskracht.
 
ConClub is een initiatief van Roeland Otten en Remco Beeskow.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).