www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Nederlands Instituut voor Mediakunst: Here we are - there w
Marieke Istha on Thu, 26 Mar 2009 13:22:08 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Nederlands Instituut voor Mediakunst: Here we are - there we go!


Here we are - there we go!
8, 9 en 10 mei
Open huis weekend

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst bestaat 30 jaar! Dit vieren we met een lang weekend vol discussie, beeldende kunst en technologie. We proosten op de toekomst en nodigen iedereen uit mee te denken over de kunst van morgen, over mediakunst en digitale cultuur in alle kleuren en toonaarden. Welke fundamentele veranderingen komen met technische innovatie op ons af? Wat is de invloed van de digitale omgeving van morgen op kunst en kunstenaars van nu? En wat betekent dit voor een instituut als het NIMk?

Van 8 - 10 mei zijn er presentaties, performances, interventies, installaties en projecties in, op en rondom het gebouw aan de Keizersgracht. Er is een conferentie in het Trouwgebouw waar we samen met kunstenaars, mensen uit het culturele veld, denkers en innovatoren praten over de toekomst van mediakunst onder het motto "Positions in flux". Het hele weekend houden we 'Open Huis': het publiek wordt uitgenodigd in een open en relaxte sfeer gesprekken met kunstenaars bij te wonen, resultaten van artist residencies in het Artlab te bekijken, ontwerpen voor een nieuw mediakunstmobiel te bewonderen, een nieuwe heringerichte mediatheek te bezoeken, en natuurlijk is er veel mediakunst te zien en te beleven. Tijdens het 'Open Platform: Think Ahead!' kunnen kunstenaars nieuwe projecten pitchen, waarvan uiteindelijk één project gehonoreerd wordt met een geldbedrag. In het online project 'How I fell in love with Media Art' kan ieder een filmpje, tekst of geluidsfragment uploaden waarin hij/zij zijn liefde voor mediakunst betuigt. Vertel ons en anderen waarom mediakunst een van je grote liefdes is. Er is een FEEST, met performances en het dj collectief RedNoseDistrikt en er zijn workshops voor jong en oud. Van 8 - 10 mei ontmoet je heden, verleden en toekomst in het NIMk.
Programma in het kort

Vrijdag 8 mei van 9.00 – 18.00 uur
Symposium Positions in flux: artists and institutions in the networked society
Locatie: Trouwgebouw Amsterdam
Het symposium gaat in op enkele belangrijke parameters voor de huidige en toekomstige ontwikkeling van hedendaagse mediakunst. In het bijzonder wordt ingegaan op het aspect van culturele duurzaamheid van kunstprojecten, kunst en technologie initiatieven en kunst programmering. Het symposium bestaat uit drie onderling verbonden panels: Art goes politics, New territories and cultures of the digital en Open Source – A Scheme for production and curating?
Meer informatie en aanmelden zie www.nimk.nl

Zaterdag 9 mei van 12.00 – 03.00
Open huis met o.a. kunstenaarspresentaties, Installaties, Open Platform: Think Ahead, workshops voor kinderen, interventies en 's avonds vanaf 21.00 uur een FEEST.

Zondag 10 mei van 12.00 – 18.00 uur
Workshops voor kinderen, Electronic Kitchen, videoprogramma's, installaties.

How I fell in Love with Media Art
http://www.facebook.com/pages/How-I-fell-in-love-with-media-art/71059299879
http://www.youtube.com/user/nimk30jaar

Nederlands Instituut voor Mediakunst
Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
http://www.nimk.nl
Voor meer informatie info {AT} nimk.nl

Met dank aan Mondriaan Stichting, het Amsterdams Fonds voor de Kunst , powered by BeamSystems.


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).