www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Dutch Design Database - Graphic Design Museum
Mieke Gerritzen on Tue, 12 May 2009 08:05:37 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Dutch Design Database - Graphic Design Museum


Beste ontwerpers,

De deadline voor het inzenden van materiaal voor de Dutch Design Database is verlengd tot 17 mei 2009. U kunt dus nog steeds inzenden en dat wordt zeer op prijs gesteld. Vanuit het hele veld wordt met groot enthousiasme aan de tentoonstelling meegewerkt. Maar er zijn ook verschillende vragen gerezen.

Zo vroegen mensen of ze per project meer beelden kunnen insturen. Dat kan in principe niet, maar sommigen hebben bijvoorbeeld een samengesteld beeld gemaakt in pdf. Dat kan uiteraard wel.

Ook vroegen mensen of het mogelijk is om bewegend beeld in te sturen. Helaas is dat niet mogelijk in verband met beperkingen aan de beschikbare geheugenruimte.

Tenslotte hebben sommigen vraagtekens geplaatst bij het gebruik van het beeld. In de eerste zaal zullen op twee wanden 17.000 tegeltjes van foamboard de omvang van de gehele database in beeld brengen. Van het ingezonden werk wordt op deze tegeltjes met uitsnedes gerepresenteerd. Het complete werk is in de tweede zaal te zien in de interactieve presentatie van de database. Bezoekers kunnen via een touchscreen de database doorzoeken. Bij keuze voor een werk, komen ook alle andere werken van dezelfde maker naar voren. Het werk kan één voor één in volle omvang worden bekeken inclusief de toelichting die erbij is gegeven.

Upload werk via http://data.dutchdesigndatabase.com

Met de complete database wil het Graphic Design Museum de omvang, diversiteit en ontwikkeling van het grafisch ontwerp in Nederland tussen 1950 en nu laten zien. Afgaande op wat nu al is ingezonden, kunnen we zeggen dat het een bijzondere tentoonstelling gaat worden. Wij hopen op ieders medewerking.

Met vriendelijke groet

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met
Bas van Lier
baslier {AT} xs4all.nl
020-4197655

www.graphicdesignmuseum.com
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).