www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Urban projection op het grootste scherm van Amsterdam
Geert Lovink on Wed, 27 May 2009 12:26:24 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Urban projection op het grootste scherm van Amsterdam


Urban projection op het grootste scherm van Amsterdam

MediaLAB Amsterdam produceert op 28 mei 2009 om 22:00u een urban projection van 375 m2 op het HvA Singelgrachtgebouw (kruising Wibautstraat/Mauritskade). Bij deze vorm van projectie krijgen grote, stadse gebouwen een tweede huid van gekleurd licht: door een precieze choreografie van het videomateriaal en de lijnen en structuren van de architectuur komt een gebouw âs nachts tot leven.

Deze productie is een afstudeerproject waarbij studenten van de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam nauw hebben samengewerkt in het MediaLAB. Mediastudenten hebben in het MediaLAB de mogelijkheid om unieke innovatieve afstudeerprojecten te ontwikkelen, waarbij de toepassing en ontwikkeling van nieuwe media- en communicatiemogelijkheden centraal staan.

De urban screen wil de schoonheid van de architectuur benadrukken. Nederlandse steden barsten van de authentieke en ook indrukwekkende industriÃle architectuur en dit is een prachtige manier om deze letterlijk in de spotlight te zetten.

Dit is de eerste urban projection van deze omvang in Amsterdam. Het event vindt plaats op een belangrijk kruispunt in de stad: op de voorgevel van het HvA-gebouw aan het Rhijnspoorplein. De projectie zal het best zichtbaar zijn vanaf de Mauritskade/Amsteldijk en duurt van 22:00â00:00u.

 --
Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Tegenover het Singelgrachtgebouw wordt een speciale pers- en VIP-ruimte ingericht om de pers en de gasten een zo gunstig mogelijke positie te geven. Aanmelden kan via rsvp {AT} urbanprojection.nl

Voor beeldmateriaal van de test op 18 mei 2009 zie: http://www.campus.tv/?p=12029 .

Voor meer informatie of promotie- en visueel materiaal kunt u contact opnemen met:

Loes Bogers, tel: 06-28976196, of mailen met: info {AT} urbanprojection.nl

Rhijnspoorplein 1 is het beste te bereiken met fiets of OV: tramhalte Weesperplein (lijn 7 en 10) en het gelijknamige metrostation liggen op loopafstand van het gebouw. Parkeergelegenheid is beperkt, dus OV is aanbevolen.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).