www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] CUT-UP IN NIEUW JASJE
theo ploeg on Mon, 3 Aug 2009 12:54:40 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] CUT-UP IN NIEUW JASJEPERBERICHT: CUT-UP IN NIEUWE JAS GEHESEN

Het werd tijd: na vijf jaar heeft webzine www.cut-up.com een ander uiterlijk. Saskia Hoogerhuis - bekend van het fotomagazine www.ilovethatphoto.net - voorzag het webzine van een nieuw jasje.

Maar er is meer te melden. Door het nieuwe design is cut-up beter in staat om in beeld, video, audio en geschreven woord kritiek te leveren op het hedendaagse pop- en medialandschap. En - ook al gloednieuw - de dialoog met de lezer aan te gaan. Onder elke publicatie kunnen reacties worden geplaatst.

CUT-UP.AUDIO
Echt nieuw is cut-up.audio niet, want een vervolg op cut-up.radio. Wekelijks verzorgen Test Tone, Corno Zwetsloot, Narrominded, The Daisy Age en More Tea, Vicar? een show. Het resultaat? Wekelijks een fijne selectie muziek aangeboden door binnen- en buitenlandse muziekfanaten. Van hiphop tot veldopnames en van house tot psychedelische rock. Met maar liefst vijf vaste shows per maand zet cut-up zich schrap. En dan nog is er ruimte voor gastshows.

CUT-UP.VIDEO
Ook komt er vanaf september een vervolg op het onvolprezen cut- up.video. Aan zijn leeftafel in het Vlaamse cultuurhuis De Brakke Grond ontvangt hoofdredacteur Theo Ploeg een maal in de twee weken een, voor cut-up.begrippen, prominente gast om gesprek te voeren met muziek als stof.

CUT-UP.KLASSIEK
Nostalgisch als wij zijn laten wij het oude ontwerp niet zomaar verdwijnen. Het nieuwe ontwerp betekent een nieuwe start, met nieuwe content. De ‘oude’ cut-up en oude content blijft beschikbaar op www.cut-up.com/klassiek . De nieuwe versie trapt af met met verhaal over het C/O Pop festival dat in augustus plaatsvindt in Keulen, een speciaal door ILoveThatPhoto geselecteerd beeld van de Amerikaanse fotograaf Otto Kitchens, de eerste radioshow van Test Tone, een artikel over het begrip Eurabië en recensies van de albums van The Dead Weather en Nisennenmondai. Dagelijks verschijnt er nieuwe publicaties op cut- up.com.

GESCHIEDENIS
Aan de vooravond van het uiteenspatten van de internetzeepbel, het failliet van drum&bass als grote muzikale vernieuwer en het verdwijnen van een handvol prachtige Nederlandse popbladen, bedachten copywriter Timmy Hectic, interactieontwerper Frank Kloos, journalisten Dave Rozendaal en Theo Ploeg cut-up. Een webzine over marginale cultuur, sterk geïnspireerd door de ideeën van de Beat Generation, het boeddhisme en de maatschappijkritiek van de Frankfurter Schule. Met hulp van Wilfried Hou je Bek en Ian Allaway werden de eerste stappen in het digitale landschap gezet. Soms onvast, ja zelfs wankelend, maar altijd met een vastberadenheid om U tegen te zeggen.

CUT-UP.NU
In een tijd waarin dagbladen zich aanprijzen met slogans als ‘gratis, maar niet goedkoop’, de matige kiekjes of flickr worden gezien als standaardfotografie en Giel Beelen op de nationale televisie omonwonden vaststelt dat Sky And Sand van Paul Kalkbrenner typisch Berlijnse minimal is, bevindt cut-up zich in de frontlinie van de hedendaagse pop-, media- en cultuurkritiek. Ja, goede smaak en genuanceerde, en vooral gefundeerde, meningen bestaan nog steeds. Onze vaste lezersgroep van bijna 10.000 unieke bezoekers per maand is daar maar al te blij mee.
----
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met hoofdredacteur Theo Ploeg, theo {AT} cut-up.com


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).