www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Digitale Pioniers opent zeventiende ronde
Nikki Timmermans on Tue, 4 Aug 2009 16:37:12 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Digitale Pioniers opent zeventiende ronde


Digitale Pioniers opent zeventiende ronde

Digitale Pioniers, de stimuleringsregeling voor maatschappelijke internetinitiatieven, opent vandaag een zeventiende ronde. Het thema van deze ronde is Reset. Er wordt gezocht naar projecten die inspelen op de kansen die de crisis biedt en een bijdrage leveren aan het publieke debat op het internet. Projecten kunnen hun projectvoorstellen tot en met 20 september indienen en een bijdrage van maximaal 32.000 euro ontvangen.

Ronde 17: Reset
Het thema voor de zeventiende ronde is Reset. De huidige crisis zet vraagstukken op het gebied van economie, veiligheid, onderwijs en energie op scherp. Om te komen tot oplossingen is een nieuwe instelling van actief burgerschap nodig. Dit biedt kansen voor kleine maatschappelijke organisaties om op internet te laten zien hoe het beter kan. Digitale Pioniers daagt aanvragers uit om projectvoorstellen te doen die op een innovatieve manier inspelen op de kansen die de crisis biedt en een bijdrage leveren aan het publieke debat op internet.

Digitale Pioniers is op zoek naar nieuwe ideeën, nieuwe benaderingen en nieuwe combinaties van technologie en maatschappelijke participatie. Voor de zeventiende ronde is in totaal 150.000 euro beschikbaar. Projecten die zelf software ontwikkelen, kunnen met maximaal 32.000 euro ondersteund worden. Projecten die zich op het ontsluiten van informatie of het aanbieden van een publieke dienst richten met maximaal 17.000 euro. Aanvragen kunnen tot en met 20 september via de website www.digitalepioniers.nl.

Zomerborrel
Op vrijdag 28 augustus organiseert Digitale Pioniers van 16.00-19.00 een zomerborrel (Kennisland, Keizersgracht 174, Amsterdam). De Digitale Pioniers-projecten iPoetry, Love Your Perfect Opposite, NARB en Open Kamer uit eerdere rondes presenteren hun projectresultaten. Aanvragers van de zeventiende ronde kunnen zich laten informeren over de regeling en op zoek gaan naar nieuwe projectpartners.

Over Digitale Pioniers
De Digitale Pioniersregeling ondersteunt als enige regeling in Nederland innovatieve nieuwe mediaprojecten en is bedoeld voor kleine maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk. Vaak kunnen zij met hun ideeën niet bij reguliere fondsen terecht. De regeling wordt sinds 2002 met steun van het Ministerie van OCW uitgevoerd door Stichting Nederland Kennisland. In zestien rondes zijn inmiddels meer dan 160 projecten ondersteund. Gezamenlijk weten Digitale Pioniers projecten een breed publiek te bereiken. In totaal hebben zij circa miljoen bezoeken per maand.

Kijk voor meer informatie over aanvragen, het thema en de Leidraad op de website van Digitale Pioniers www.digitalepioniers.nl/aanvraag en het online Aanvraagformulier op https://aanvraag.digitalepioniers.nl.

----------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:
Voor meer informatie en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met:
Nikki Timmermans via nt[at]kl.nl of telefoon 020-5756720 of 06-24361054
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).