www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Kom naar de Digitale Pioniers Zomerborrel op vrijdag 28 aug
Nikki Timmermans on Tue, 18 Aug 2009 14:48:39 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Kom naar de Digitale Pioniers Zomerborrel op vrijdag 28 augustus


Kom naar de Digitale Pioniers Zomerborrel op vrijdag 28 augustus

Op vrijdag 28 augustus organiseert Digitale Pioniers, de stimuleringsregeling voor maatschappelijke internetinitiatieven, een zomerborrel. Tijdens de borrel zullen de Digitale Pioniers-projecten iPoetry, Love Your Perfect Opposite, NARB en Open Kamer uit eerdere rondes hun projecten presenteren. Aanvragers van de zeventiende ronde kunnen zich laten informeren over de regeling en op zoek gaan naar nieuwe projectpartners. De borrel vindt plaats van 16.00 tot 19.00 uur in de Holland Room van Kennisland (Keizersgracht 174, Amsterdam, 4 hoog). Kom je ook? Meld je dan even aan via info {AT} digitalepioniers.nl.

Thema ronde 17: Reset

Digitale Pioniers opende op 4 augustus j.l. een zeventiende ronde. Digitale Pioniers is op zoek naar nieuwe ideeën, nieuwe benaderingen en nieuwe combinaties van technologie en maatschappelijke participatie. Voor de zeventiende ronde is in totaal 150.000 euro beschikbaar. Projecten die zelf software ontwikkelen, kunnen met maximaal 32.000 euro ondersteund worden. Projecten die zich op het ontsluiten van informatie of het aanbieden van een publieke dienst richten met maximaal 17.000 euro. Aanvragen kan tot en met 20 september via de website www.digitalepioniers.nl.

Het thema voor de zeventiende ronde is Reset. De huidige crisis zet vraagstukken op het gebied van economie, veiligheid, onderwijs en energie op scherp. Om te komen tot oplossingen is een nieuwe instelling van actief burgerschap nodig. Dit biedt kansen voor kleine maatschappelijke organisaties om op internet te laten zien hoe het beter kan. Digitale Pioniers daagt aanvragers uit om projectvoorstellen te doen die op een innovatieve manier inspelen op de kansen die de crisis biedt en een bijdrage leveren aan het publieke debat op internet.

Over Digitale Pioniers

De Digitale Pioniersregeling ondersteunt als enige regeling in Nederland innovatieve nieuwe mediaprojecten en is bedoeld voor kleine maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk. Vaak kunnen zij met hun ideeën niet bij reguliere fondsen terecht. De regeling wordt sinds 2002 met steun van het Ministerie van OCW uitgevoerd door Stichting Nederland Kennisland. In zestien rondes zijn inmiddels meer dan 160 projecten ondersteund. Gezamenlijk weten Digitale Pioniers projecten een breed publiek te bereiken. In totaal hebben zij circa miljoen bezoeken per maand.

Kijk voor meer informatie over aanvragen, het thema en de Leidraad op de website van Digitale Pioniers www.digitalepioniers.nl/aanvraag en het online Aanvraagformulier op https://aanvraag.digitalepioniers.nl.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).