www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Persbericht: Lancering www.hardhoofd.com
Melle Kromhout on Tue, 27 Oct 2009 15:58:16 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht: Lancering www.hardhoofd.com


Persbericht oktober 2009                           www.hardhoofd.com
Kersvers online tijdschrift inspireert
Hard//hoofd is een nieuw online tijdschrift voor kunst en journalistiek. Op 5 oktober jl. is hardhoofd.com officieel online gegaan. Dagelijks verschijnen artikelen over kunst en politiek, maar ook columns en interviews. Hard//hoofd onderscheidt zich door naast schrijvende journalistiek een platform te bieden aan jonge mensen die afkomstig zijn uit verschillende disciplines: zowel schrijvers en muzikanten als filmmakers en filosofen. Elke tijd zijn geest, en in deze tijd van crisis en vergrijzing wil hard//hoofd inspireren en verlichten. Het heeft nu al effect: steeds meer bezoekers beginnen de website te vinden en bijna dagelijks melden zich nieuwe potentiële medewerkers. Op 8 november 2009 zal hard//hoofd zich officieel presenteren met een knallend openingsfeest in het Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam.
Hard//hoofd is representatief voor een generatie die zich niet laat beperken, daarom verschijnt op de website zowel kritische journalistiek als beeldende kunst, proza, muziek en comedy. Een beschouwend stuk over de vaderlandse politiek staat gebroederlijk naast een column over het toiletjuffrouwschap. Op hardhoofd.com nemen columns en korte filmpjes een even centrale positie in als kunst, fotografie en muziek. Het tijdschrift is idealistisch, soms intellectueel, maar altijd met de nodige zelfspot.
Hoofdredacteur en initiatiefnemer Rutger Lemm (1985) schreef voor Spunk (de jongerensite van NRC Handelsblad), CJP Magazine en Oor. Daarnaast is hij stand-up comedian bij de Comedytrain van Jan Jaap van der Wal. De redactie bestaat uit een bont gezelschap van getalenteerde schrijvers en kunstenaars, en vormt een jong en creatief collectief. Toekomstige gastbijdragen worden verwacht van o.a. Renske de Greef, Jonathan van het Reve, Jan Jaap van der Wal, Arie Boomsma en Raoul Heertje.
Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met hard//hoofd, zal er op 8 november een groot lanceringsfeest plaatsvinden in Pakhuis Wilhelmina. Naast optredens van Lola Kite, de Amsterdamse cultbands Fata “el Moustache” Morgana en Herman In Een Bakje Geitenkwark zorgen de DJ’s van Rednose Distrikt voor de beats en zullen hard//hoofd-redactieleden hun kunsten vertonen met onder andere een instant dichter en fotografie. www.hardhoofd.com
30 oktober:      WOOF!, Rozentheater8 november:     Lanceringsfeest hard//hoofd, Pakhuis Wilhelmina 		 	  		 
_________________________________________________________________
Gratis emoticons voor in je Messenger!
http://www.msnmessengerexperience.nl/chuck/
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).