www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] cut-up is jarig! en stopt ermee.
theo ploeg {AT} cut-up on Wed, 2 Dec 2009 15:41:31 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] cut-up is jarig! en stopt ermee.


CUT-UP IS JARIG EN STOPT ERMEE

Vandaag viert webzine cut-up z’n negende verjaardag. Een feestelijke dag met een zwart randje. Na negen jaar stopt het webzine voor cultuurkritiek ermee. Niet bij gebrek aan lezers, maar bij gebrek aan voldoende goede content.

Een paar maanden geleden kreeg cut-up nog een nieuw designjasje en werd cut-up.audio nieuw leven in geblazen. Ondanks de goed ontvangen radioshows, inhoudelijk sterke artikelen en prikkelende recensies bleek het onmogelijk om het kwalitatief hoge niveau dat de redactie voor ogen stond te waarborgen. De keuze uit stoppen of het terugschroeven van het ambitieniveau is uiteindelijk beslecht in het voordeel van dat eerste. Na negen jaar is het genoeg geweest.

De medewerkers van cut-up hebben elders onderdak gevonden. Beeldredactrice Saskia Hoogerhuis timmert succesvol aan de weg met fotografiemagazine www.ilovethatphoto.net, Evelyn Austin krijgt met haar radioshows onderdak bij www.eclectro.nl, Harry Prenger schrijft voor www.dejaap.nl, Arnth van Tuinen en Dennis Schulting gaan verder op hun eigen blog www.neergeslagen-ogen.nl, Peter Bruyn (Revolver, Stream en GPD) en Theo Ploeg (OOR en SocialBeta) verhuizen naar het tijdschrift voor vernieuwende muziek en cultuur Gonzo (Circus) (www.gonzocircus.com ). Kortom: cut-up is niet meer, maar de invloed van het webzine leeft voort.

cut-up wil alle trouwe lezers, volgers, criticasters en medewerkers bedanken voor de fijne negen jaar. Wellicht tot ziens bij een andere medium.

Uitgebreidere info:
http://cut-up.com/2009/12/cut-up-is-jarig-en-stopt-ermee/

Theo Ploeg
oprichter en hoofdredacteur cut-up


OOR | GONZO (CIRCUS) | SOCIALBETA | IAM |
theos blog  {AT}  www.theoploeg.net
--
theo ploeg
p.o.box 313
2000 AH Haarlem
The Netherlands
++31(0)6 24994955
--

"Die Idee ist Gut, doch die Welt noch nicht bereit" Tocotronic (1995)

"Precisely because the universe in which we live is somehow a universe of dead conventions and artificiality, the only authentic real experience must be some extremely violent, shattering experience. And this we experience as a sense that now we are back in real life." Slavoj Zizek (1992).

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).