www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] STRP Festival zoekt een programmacoordinator technologiepro
Frens Frijns_STRP on Fri, 22 Jan 2010 16:09:32 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] STRP Festival zoekt een programmacoordinator technologieprojecten


STRP Festival zoekt 

Programmacoördinator technologieprojecten (0,6 tot 0,8 fte)

 

Stichting STRP is een zelfstandige stichting die culturele activiteiten op het grensvlak van kunst en technologie organiseert. Het belangrijkste product is het STRP festival, met meer dan twintigduizend bezoekers en meer dan 150 programma-items een van de grootste kunst- en technologiefestivals van Europa. Op STRP vind je een internationale topprogrammering van interactieve kunst, lichtkunst, robotics, concerten, DJ's, theater- en dansperformances, experimentele muziek, interviews, discussie, live cinema, films, lezingen, videokunst, animaties, workshops, etc.. STRP vindt plaats op Strijp-S, welhaast heilige technologische grond, waar Philips in de vorige eeuw haar vele uitvinden deed en de belangrijkste wetenschappers kind aan huis waren. 

STRP heeft de ambitie om, naast een overvol en hoogwaardig kunstenprogramma, de totaalbeleving van het festival te technologisering. STRP gaat daarom de samenwerking met het technologisch bedrijfsleven en -onderwijs verder uitbouwen en intensiveren. 

 

Het komend jaar zet STRP hierin grote stappen: door inzet van RFID technologie komt er als het ware een virtuele laag over het hele festival te liggen met als doel de totaalervaring nog beter en intenser te maken. Daarnaast werkt STRP aan de uitbreiding van het Lightcafe. Waarin tijdens STRP, naast prachtige lichtkunst en lichtdesign, de nieuwste lichtinnovaties te zien zijn, aangevuld met lezingen, netwerkmeetings, workshops, et cetera. Behalve deze 2 hoofdlijnen zijn er andere projecten die door samenwerking met de technologiepartners tot prachtige programma's kunnen leiden. 

In het licht van deze spannende ontwikkelingen en nog grotere dromen voor de toekomst, willen wij ons team versterken met een programmacoördinator technologieprojecten. Deze functie is een mix van artistiek programmamaker en projectleider technologie.

Organisatorische positie:
De programmacoördinator technologieprojecten vormt samen met de directeur en de programmamaker kunsten het artistieke team. De programmacoördinator vertegenwoordigt de organisatie in diverse samenwerkingsprojecten met technologiepartners. 

Takenpakket:
De programmacoördinator technologieprojecten levert een fundamentele bijdrage aan de artistieke programmering van STRP en de uitbouw van het netwerk in de media- en technologische sector. 

Hij/zij is verantwoordelijk voor:

-    Projectmanagement en programmaontwikkeling rondom groots RFID project

-    Projectmanagement en programmaontwikkeling rondom STRP Lightcafe

-    Ontwikkeling en uitvoer van algehele technologiseringsbeleving STRP Festival

-    Netwerk ontwikkeling met technologie- en mediasector

-    Aansturing (en ondersteuning) projectgroepen

-    verdere vormgeving van deze functie naar vorm en inhoud door voortschrijdend inzicht

Profiel:
Wij zoeken een enthousiaste en betrokken collega. Initiatiefrijk, creatief, zelfstandig, met een 'hands on' mentaliteit en een flexibele werkhouding. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en werkt graag samen met allerlei partners. Je beschikt over kennis en ervaring met RFID, nieuwe media, social media, mobiele technologie, augmented reality, wearables, gadgets, datavisualisaties, hippe blogs, enzovoorts. 
Enkele jaren ervaring als projectleider en/of programmamaker is noodzakelijk. Een relevant netwerk is een pre. 

Aanbod:
STRP biedt een spannende baan in een informele organisatie die volop in groei en beweging is. Afhankelijk van ervaring en kennis bedraagt het maandsalaris voor deze functie maximaal 3400 euro per maand (bij fulltime fte). Onze voorkeur gaat uit naar iemand voor 3 dagen per week, maar we staan zeker open voor iemand die 4 dagen wenst. Wij hopen op zo kort mogelijke termijn iemand aan te kunnen nemen. 
 

Procedure:

Sollicitatiebrief en CV uiterlijk 14 februari verzenden naar Frens Frijns (directeur STRP), per email frens<at>strp.nl. Voor meer informatie bel 040-2367228. 

 

	
	
		
		
			
			
			
			
			
	

 

 

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).