www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] FWD: Balie: vacature programmamaker politiek (m/v) voor 4 d
Eric Kluitenberg on Tue, 26 Jan 2010 15:42:53 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] FWD: Balie: vacature programmamaker politiek (m/v) voor 4 dagen per week


Forwarded Message:
------------------------

De Balie zoekt per direct een programmamaker politiek (m/v) voor 4 dagen per week
(15 januari 2010)

De Balie is een open, progressief en cultureel-politiek huis op het Leidseplein in Amsterdam. In De Balie brengen we uiteenlopende programmaâs: van discussies tot films, van theatervoorstellingen tot festivals. In het grand cafà is er alle ruimte om elkaar te ontmoeten, wat te drinken en van gedachten te wisselen.
Wat De Balie uniek maakt, is dat we in onze programmaâs op een creatieve, en onorthodoxe wijze verschillende maatschappelijke en culturele invalshoeken met elkaar mixen. Daarbij accepteren en omarmen we de onzekere, verrassende uitkomsten.
De open en progressieve signatuur van De Balie vertaalt zich niet alleen in het programma, maar ook in het netwerk en de organisatie.

De Balie heeft de afgelopen jaren door een hoog kennisniveau en een originele aanpak een sterke internationale politieke uitstraling gekregen. Deze willen we verder zetten en zijn daarom op zoek naar een nieuwe programmamaker met een grote passie voor internationale politiek en een groot talent om out of the box te denken.

De politieke programmering speelt een grote rol voor de signatuur van De Balie en functioneert naast, programmering van en over cinema, nieuwe media en theater.
De programmamedewerker politiek neemt deel aan de redactie, een kern van vijf medewerkers die de eigen producties van De Balie voor hun rekening nemen en veelvuldig coproducties met anderen aangaan. 
Voor de politieke programmering zijn er op het moment twee medewerkers; een producent voor 0,4 fte en een programmamaker voor 0,6 fte. De nieuwe programmamaker werkt nauw samen met deze medewerkers en neemt de eindverantwoordelijkheid op zich voor het vinden van externe financiering. 

Wij zoeken
Een creatieve denker en doener die internationale politieke onderwerpen agendeert, actuele kwesties in een ander daglicht weet te plaatsen en vergeten of ondergeschoven themaâs nieuw leven in blaast. Idealiter heb je ervaring met fondsenwerving en met het maken en of modereren van programmaâs. 

Functie-omschrijving
- eindverantwoordelijkheid voor het maken van programmaâs met in hoofdzakelijk een oriÃntatie op internationale politiek;
- eindverantwoordelijkheid voor het werven van fondsen en vinden van externe financiering in samenwerking met de directie;
- deelname aan de redactie van De Balie;
- samenwerking met de afdeling communicatie en marketing om de publiciteit voor de programmering te organiseren;
- het aangaan van samenwerkingsverbanden met derden;
- het tijdig voorzien van andere afdelingen (planning, techniek, horeca, etc.) van informatie over de programmaâs;
- het meewerken, met redactie en directie, aan de planvorming voor de totale programmering van De Balie;
- verantwoordelijkheid voor de programmaâs op de avonden zelf, mogelijk het modereren daarvan; in elk geval plezier hebben in het waarnemen van het gastheerschap;
- het vermogen om ideeÃn en plannen goed te expliciteren, liefst ook schriftelijk.

Functie-eisen:
- academisch niveau;
- enthousiast, kritisch en stressbestendig;
- teamgevoel;
- een gastvrije houding naar gasten, sprekers gedurende de voorbereiding en uiteindelijke uitvoering op de dag zelf en in de eventuele afronding daarna;
- uitstekende communicatie zowel in woord als geschrift;
- een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal; 
- kwalitatief en secuur gericht kunnen werken;
- affiniteit met de culturele sector;
- geen probleem met avond- en weekendwerk.

Salaris:âeen salaris bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring, van minimaal â 2.500 en maximaal â 2.900 bruto per maand.

Contact- en vacature informatie:
Sollicitaties kunnen tot en met 1 februari per brief of e-mail gericht worden aan Ellen Walraven, algemeen en artistiek directeur, De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam of ellen.walraven {AT} balie.nl. De eerste gespreksrondes vinden plaats op 8 en 9 februari.______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).