www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] persbericht: Grafische Tentoonstelling Exploded View opent
Marieke IDFX on Thu, 6 May 2010 14:20:35 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] persbericht: Grafische Tentoonstelling Exploded View opent 8 mei met muziek van Radio LastplakPersbericht

*Exploded View*
8-30 mei
Deelnemende grafisch ontwerpers: /Karin Lindeskov Andersen(DK), Lea Lerche Klaaborg(DK), Tilde Burrows(DK), Signe Rump Thorsen(DK), Anne Sofie Bendtson (DK), IXISUS (NL), Shaz Madani (UK) and Ruiter Janssen (NL)/
Curator: /Marieke de Rooy/

*Tentoonstelling*
Exploded View biedt een toegang tot de complexe wereld van het verbinden en ordenen van betekenis en beeld, de wereld van de grafische ontwerper. De uitdaging van het decoderen van de werkelijkheid tot visuele en tekstuele informatie is niet een makkelijke opgave. Decoderen is namelijk verbindingen leggen, wat in onze hersenen gebeurd. Gezien ons brein een populatie telt van honderden miljarden cellen, gaan de mogelijke verbindingen in aantal voorbij de hoeveelheid sterren in het universum. Als grafisch ontwerper heb je een soort van 'decoding' zonnebril op die de realiteit leesbaar maakt. Het gaat om een grafische waarneming van de wereld, waaraan ontsnappen haast onmogelijk lijkt. Exploded View geeft een compact overzicht van de persoonlijke zoektocht van grafisch ontwerpers naar het verbinden van betekenis en beeld opgepikt uit onze hedendaagse cultuur.

*Grafisch ontwerpers*
De deelnemers laten werken zien waarin zij hun grafische realiteit zichtbaar maken en gaan daarbij lastige ervaringen uit onze actuele omgeving niet uit de weg. Zo heeft Ruiter Janssen een voor ons haast onvoorstelbare werkelijkheid, 7400km van ons verwijderd, opnieuw gecodeerd en weet deze extreem dichtbij onze belevingswereld te brengen. Karin Lindeskov Andersen, Lea Lerche Klaaborg, Tilde Burrows, Signe Rump Thorsen and Anne Sofie bendtson hebben visies van angst samengebracht in de indrukwekkende "Atlas van angst" van Denemarken. Het Oosten heeft stereotypische ideeën over het Westen en vice versa, het werk van IXISUS onderzoekt deze eeuwige cyclus en biedt de toeschouwer inzicht in de werkelijke aard van stereotypen. Shaz Madani heeft de campagne "Man or Mouse" ontworpen, waarmee ze de 'full-time' internetgebruikers onder ons toejuicht eens wat vaker te gaan genieten van de fysieke wereld.

*Radio Lastplak, 8 mei 20u-22u*
Radio Lastplak staan achter de platenspelers vanaf 20u om je alvast muzikaal op te warmen voor het feest in de Mezz. Ontmoet de deelnemend grafisch ontwerpers en geniet van een drankje tot 22u. (Lastplak is graffiti groep die actief is in "street art", visuele kunst en design, wil je meer over Lastplak weten, bezoek dan: www.lastplak.nl)

8 t/m 30 mei 2010
di-zo van 13u-17u
*zaterdag 8 mei extra lang open van 13u-22u
Radio Lastplak mixt muziekplaten van 20u-22u*
toegang gratis

IDFX, Markendaalseweg 36, Breda
www.idfx.nl


Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:
Marieke de Rooy (publiciteit & communicatie IDFX)
06-12362196
marieke {AT} idfx.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).