www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Uitnodiging 17 juni presentaties MediaLAB
nieuws-dmci on Mon, 7 Jun 2010 14:09:54 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Uitnodiging 17 juni presentaties MediaLAB


Beste relatie,
Het MediaLAB Amsterdam van de HvA nodigt u graag uit voor de eindpresentaties van onze innovatie mediaprojecten op 17 juni a.s. in TrouwAmsterdam. De avond start om 19.30 uur en wordt gepresenteerd door regisseur en producer Frank Alsema. De toegang is gratis, u hoeft zich niet aan te melden. Kijk voor een routebeschrijving op: http://www.trouwamsterdam.nl/contact/

Programma
19.30    Inloop
19.45    Opening door Chris Boven, programmamanager MediaLAB Amsterdam
20.00    Tour langs projecten host: Frank Alsema
21.00    Borrel

Projecten
De projecten die u kunt bekijken op 17 juni zijn:

Interactieve expositie in Museum Scryption: scryption.medialab.hva.nl
Het museum Scryption biedt studenten de ruimte om installaties te maken die, gebaseerd op het gedachtegoed van Marshall McLuhan, aangeven hoe media de wereld veranderen. The Medium is the Message, maar wat is dan het bericht? Waar nemen media de wereld naar toe en wat raakt daarbij verloren?

Stedelijk Museum Amsterdam - DIY augmented reality tours: stedelijk.medialab.hva.nl Vier studenten van de HvA en UvA werken samen om in opdracht van het Stedelijk Museum te Amsterdam een virtuele kunsttoer op het Museumplein te realiseren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Layar, een augmented reality applicatie voor diverse smartphones.

Randstad – Mobile Tagging: randstad.medialab.hva.nl
Een team van HvA en UvA studenten probeert in het kader van Locative Media de binding tussen uitzendbureau Randstad en studenten te verbeteren. Zij gebruiken hierbij het nieuwe media middel genaamd Microsoft Tag, dat te scannen is met een smartphone, net zoals de bekendere variant genaamd QR Code. Door middel van het verspreiden van de tags in de fysieke ruimte kan onmiddellijk en overal gesolliciteerd worden op banen en zo wordt de conversie van fysiek naar virtueel steeds eenvoudiger.

U-Turm – Interactive Urban Projection: uturm.medialab.hva.nl
In samenwerking met partners als Virtueel Platform, Institute of Network Cultures en BeamSystems, werkt een multidisciplinaire groep zeer gemotiveerde studenten samen met creative producer Jan Scholte en kunstenaar Matthias van Oostrik aan een spectaculaire interactieve projectie op de U-Turm in Dortmund. Dit evenement zal op 25 augustus plaatsvinden tijdens de eindceremonie van de E-culture fair, als onderdeel van de programmering van RUHR 2010, culturele hoofdstad van Europa.

Sanoma Uitgevers – Ontwikkeling online drama serie voor Libelle: libelle.medialab.hva.nl Een groep van Nederlandse en internationale studenten werkt samen om een transmedia soap voor Libelle te ontwikkelen. Het doel van dit project is om de doelgroep van Libelle uit te breiden en ook een jongere doelgroep aan te spreken. Transmedia betekent dat er naast video ook gebruik wordt gemaakt van social media, e-mail en telefoon. Elk type media speelt zijn eigen rol in het verhaal.

Wereldomroep – Transmedia webseries for expatkids: wereldomroep.medialab.hva.nl Een team van vijf internationale studenten van het MediaLAB ontwikkelt voor de Wereldomroep een transmedia concept. Hun opdracht is om aankomende expatkinderen voor te bereiden op hun verblijf in het buitenland. Het doel van het project is om kinderen van 9 t/m 12 jaar te helpen met hun zorgen over de grote verhuizing, zodat ze kunnen genieten van deze nieuwe ervaring in hun leven.

Online catalogus voor Nederlands Instituut voor Mediakunst: networkcultures.org/culturevortex Vier jaar geleden plaatste het NIMk (Nederlands Instituut voor Mediakunst) haar catalogus op het internet. Nu is deze catalogus aan vernieuwing toe. Gebruikersgroepen worden in kaart gebracht en bestudeerd. De resultaten hiervan worden gepubliceerd in een adviesrapport die als uitgangspunt zullen dienen om een nieuw interactie ontwerp te ontwikkelen.

Meer informatie: http://medialab.hva.nl


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).