www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Registratie voor State of Social Media Summit geopend!
Nikki Timmermans on Wed, 6 Oct 2010 11:12:48 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Registratie voor State of Social Media Summit geopend!


State of Social Media Summit
Dé internationale conferentie over sociale innovatie op internet
28 -29 oktober  2010
Trouw Amsterdam, Wibautstraat 127, Amsterdam

Vanaf maandag 4 oktober 2010 is de registratie voor de State of Social Media Summit geopend. De stimuleringsregeling Digitale Pioniers organiseert op 28-29 oktober 2010 dé internationale conferentie over sociale innovatie op internet. Vanuit een internationaal perspectief kijken we naar de impact van kleine maatschappelijke internet initiatieven op de samenleving en het medialandschap. We inventariseren de uitdagingen en zetten de agenda voor het komende decennium. Dit gebeurt samen met pioniers uit binnen- en buitenland, het Digitale Pioniers netwerk en eenieder die gelooft in de kracht van internet als katalysator van maatschappelijke vernieuwing.

Dag 1: Leren van de pioniers
Wat kunnen we leren van succesvolle digitale pioniers projecten? Tijdens de eerste dag gaan we hierop in met keynotes van Juliana Rotich (Ushahidi) en Adam Hyde (Floss Manuals). In de clinic-sessies delen we praktische kennis over auteursrecht & Creative Commons, open source software, mobiele technologie, community-vorming en businessmodellen. Met tussendoor korte presentaties van o.a. James Burke (Urbanode), Johannes la Poutré (MIMAQ) en Lino Hellings (Errorist). In de middag verkennen we de toekomst van de financiering van maatschappelijke internetinitiatieven met keynote spreker Rick Chen (Fundbreak). We sluiten de dag af met een netwerkborrel en feest.

Dag 2: Toekomstplannen maken
Tijdens de tweede dag kijken we naar de toekomst. Welke uitdagingen zien we en hoe kunnen we bijdragen aan oplossingen? De dag wordt ingeleid door Anna Maybank (Social Innovation Camp). In de ronde tafel-sessies maken we toekomstplannen voor maatschappelijke media op het gebied van privacy, kunst en cultuur, zorg, onderwijs, e-overheid, duurzaamheid, migratie & integratie. We gaan praktisch aan de slag met het oplossen van elkaars vragen onder begeleiding van Doe-Het-Niet-Zelf. Met tussendoor korte presentaties van o.a. Stef Kolman (OpenCarData) en Joep Kuijper (*openmargin). In de middag bediscussiëren we de toekomst van maatschappelijke journalistiek met Sameer Padania (Macroscope). Daarna overhandigen we onze agenda, de State of Social Media Manifesto, aan Europarlementariër Marietje Schaake (D66).

Deelnemen
Iedereen met interesse in media, ondernemerschap en sociale innovatie is welkom deel te nemen aan de State of Social Media Summit. Voertaal is Engels. Deelname is kosteloos en registreren kan tot en met 22 oktober 2010 via www.stateofsocialmedia.org. Op deze website wordt het volledige programma de komende weken gepubliceerd. Volg Digitale Pioniers in de aanloop naar de Summit via twitter.com/digitalpioneers.

Over Digitale Pioniers
De Stimuleringsregeling Digitale Pioniers is een unieke regeling voor innovatieve maatschappelijke internetinitiatieven. De regeling wordt sinds 2002 met steun van het Ministerie van OCW uitgevoerd door Kennisland. Digitale Pioniers biedt ruimte voor innovatieve nieuwe media projecten die vaak niet bij reguliere fondsen terecht kunnen en zonder ontwikkelgeld niet gerealiseerd kunnen worden. Eind 2010 loopt de regeling af.

---------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:

Voor meer informatie en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met:
Nikki Timmermans, projectleider Digitale Pioniers (nt {AT} kl.nl)
06-24361054 of 020-5756720

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).