www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] The Googlization of the Global Street, een avond met Siva V
Eric Kluitenberg on Mon, 18 Oct 2010 22:04:21 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] The Googlization of the Global Street, een avond met Siva Vaidhyanathan, De Balie, Dinsdag 19 oktober 20.30 uur


A A N K O N D I G I N G

The Googlization of the Global Street - een avond met Siva Vaidhyanathan

Dinsdag 19 oktober, 20.30 uur.
De Balie, Amsterdam

Lezing en debat over Google en privacy. Naar aanleiding van nummer 19 van Open. Cahier over kunst en het publieke domein, getiteld Voorbij Privacy, houdt de Amerikaanse cultuurhistoricus en mediatheoreticus Siva Vaidhyanathan een lezing op 19 oktober in De Balie in Amsterdam.

Met bijdragen van Geert Lovink, Rop Gonggrijp en Peter Olsthoorn.

Siva Vaidhyanathan is werkzaam als Associate Professor Media Studies aan de universiteit van Virginia. In zijn blog The Googlization of Everything, dat begin 2011 als boek verschijnt, onderzoekt hij de invloed van de hegemonie van Google en plaatst hier kritische kanttekeningen bij: Hoe ziet de wereld eruit door de lens van Google? Welke impact heeft Google's alomtegenwoordigheid op de productie en verspreiding van kennis? Hoe verandert Google de regels en praktijken van andere bedrijven, instituten en naties? Tijdens zijn lezing zal Vaidhyanathan vooral ingaan op de implicaties van Google voor het begrip privacy.

Na de lezing ondermeer:

Een interview met Vaidhyanathan door Geert Lovink, mediatheoreticus, lector aan het Institute of Network Cultures en auteur van ondermeer Zero Comments: Blogging and Critical Internet Culture.

Reacties van Rop Gonggrijp, medeoprichter van internetprovider XS4all en betrokken bij klokkenluiderssite Wikileaks en Peter Olsthoorn, multimedia-journalist en auteur van "De macht van Google - Werkt Google voor jou of werk jij voor Google?"

Lernert Engelberts & Sander Plug presenteren "I love Alaska". Op 4 augustus 2006, publiceerde AOL (America Online) per ongeluk de zoekgegevens van 650.000 gebruikers op internet. I Love Alaska vertelt het verhaal van één van deze AOL gebruikers. Een productie van SubmarineChannel in samenwerking met VPRO Televisie en Vrij Nederland. Presskit

Georganiseerd door SKOR (www.skor.nl), De Balie (www.debalie.nl) en het Mediafonds (www.mediafonds.nl).

Dit programma is tevens live te volgen via internet:
www.debalie.nl/live

Aanvang: 20.30 uur

Tickets: 5 euro (geen kortingen)
www.debalie.nl/agenda

De Balie
Kleine Gartmanplantsoen 10
Amsterdam
www.debalie.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).