www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Sociale media pioniers komen samen om toekomst vorm te geve
Nikki Timmermans on Tue, 26 Oct 2010 17:23:45 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Sociale media pioniers komen samen om toekomst vorm te geven


PERSBERICHT

Amsterdam, 26 oktober 2010

Sociale media pioniers komen samen om toekomst vorm te geven

Op 28 en 29 oktober vindt in Amsterdam de State of Social Media Summit plaats. Op deze bijeenkomst komen sociale media pioniers van het eerste uur samen om te bespreken hoe sociale media kunnen bijdragen aan een betere samenleving. De State of Social Media Summit gaat niet over de nieuwste technologie, maar over hoe deze de samenleving kan veranderen. Tal van maatschappelijke internettoepassingen passeren de revue, waaronder Open Kamer TV, Blender, Woberator, FLOSS Manuals en de 1%Club.

De State of Social Media Summit laat zien wat mogelijk is en wat er nodig is voor het maatschappelijke veld in het digitale tijdperk. Op de bijeenkomst wordt gewerkt aan een Actifesto, een agenda om ervoor te zorgen dat sociale media een rol blijven spelen om de samenleving te verbeteren. Thema’s die hierin terugkomen zijn onder andere open internet, open overheid en journalistiek. Het Actifesto zal bij het slot van de Summit op vrijdag 29 oktober om 15.00 uur worden aangeboden aan Marietje Schaake, lid Europees Parlement namens D66.

De Summit is een voorlopig vaarwel van de succesvolle Digitale Pioniersregeling, die onlangs de Europese prijs voor sociale innovatie ontving. Deze unieke stimuleringsregeling heeft sinds 2002 meer dan 175 maatschappelijke media-initiatieven ondersteund en eindigt eind van het jaar. De regeling wordt uitgevoerd door Stichting Nederland Kennisland met ondersteuning van het Ministerie van OCW. Digitale Pioniers projecten vielen regelmatig op in de media. OpenCardata, een project waarbij autodata op slimme wijze uitgelezen, verzameld en ontsloten kan worden, ontving deze maand de Europese GNSS Living Lab Prize. Andere bekende initiatieven die door Digitale Pioniers ondersteund zijn, zijn: FabChannel, Open Street Map, Ouders Online, Geluidsnet, Maroc.nl en Verbeterdebuurt.

De vele successen van Digitale Pioniers illustreren de ondernemersgeest van maatschappelijk betrokken pioniers in het Nederlandse mediaveld. Velen van hun zullen zich presenteren tijdens de Summit. Daarnaast komen er diverse internationale sprekers zoals Juliana Rotich (Ushahidi), Alan Crabbe (Fundbreak) en Sameer Padania (Macroscope). Ga voor meer informatie over het programma en de sprekers van de Summit naar www.stateofsocialmedia.org. Meer informatie over de Digitale Pioniersregeling kan gevonden worden op www.digitalepioniers.nl.

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:

Voor meer informatie en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met:
Nikki Timmermans, projectleider Digitale Pioniers (nt {AT} kl.nl)
06-24361054 of 020-5756720
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).