www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Dictator Van der Laan wil er tegen aan:Voor 't te laat is
A.Andreas on Thu, 4 Nov 2010 12:17:57 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Dictator Van der Laan wil er tegen aan:Voor 't te laat is
Andreas Jacobs

w: http://www.nictoglobe.com
w: http://burgerwaanzin.nl

Begin forwarded message:

From: Andreas Maria <ajaco {AT} xs4all.nl>
Date: 4 November 2010 12:03:13 CET
To: Harzstrasse 21 Walkenried <a.andreas {AT} nictoglobe.com>
Subject: Fwd: Voor 't te laat is
Andreas Jacobs

w: http://www.nictoglobe.com
w: http://burgerwaanzin.nl

Begin forwarded message:

From: Paul Schaaps <amstelberg {AT} hotmail.com>
Date: 4 November 2010 11:51:15 CET
To: <hightone {AT} worldaccess.nl>
Subject: Voor 't te laat is


Landgenoten!

Gisteren werd bekend dat burgemeester Van der Laan dinsdag a.s. een aantal panden wil ontruimen, waaronder ât Blijvertje. Dit heef t over dat voornemen een verklaring opgesteld (zie hieronder).


Maar! Van der Laan kan nog besluiten niet te ontruimen. We vragen jou om hem en de Rest van de Wereld duidelijk te maken dat ât Blij vertje moet blijven.

Kom eventueel om 12.30 uur naar het stadhuis voor de commissievergadering Openbare Orde en Veiligheid. Daar zal o.a. ât Blijvertje inspreken tegen de geplande ontruiming.Men kan ook Van der Laan mailen: http://tinyurl.com/35f6hbs een brief schrijven in Het Parool hetlaatste woord {AT} parool.nl en/of een bericht posten op de AT5-site.

Doe iets, en nog iets! Dit is hÃt moment om op te komen voor jouw Amsterdam.Volg ât Blijvertje, andere panden en gezamenlijke acties intussen op indymedia.nl. Laat van je horen & geef 't door aan je omgeving . Het is nergens goed voor om zulke plekken te criminaliseren en n og minder om ze, zoals men nu dreigt te doen, met behulp van de ME te elimineren.groet,

 de Blijvertjes van Kraakgroep OosterparkbuurtVERKLARING âT BLIJVERTJE OVER VOORNEMEN TOT ONTRUIMING

Tot onze stomme verbazing lazen we in Het Parool van woensdag 3 november dat de Amsterdamse burgemeester het voornemen heeft drie gekraakte etages aan de Derde Oosterparkstraat 56, 50 en 64 te ontruimen.

Buurtcentrum ât Blijvertje (gevestigd op 64h) is drie jaar geleden gekraakt als onderdeel van een campagne tegen de sloop van social e huurwoningen en voor behoud van de karakteristieke panden.

Die strijd woedt nog steeds voort. Er lopen diverse juridische procedures tegen de sloopvergunning en de bouwvergunning. Ook spannen huurders en diverse monumentenclubs zich in voor behoud, zowel bij beleidsmakers als in de rechtszaal.Woningcorporatie Ymere wil slopen maar mag dat dus (nog) niet. Er lopen nog diverse procedures en er wonen nog huurders in het blok. ât Blijvertje biedt bovendien ruimte aan de creatievelingen van d eze stad en aan mensen die voor niks of een habbekrats kunnen geni eten van goede muziek, poÃzie en andere expressies, waarvoor dezel fde stad steeds minder plaats biedt.

't Blijvertje is intussen befaamd als melting pot van mensen uit verschillende sociale klassen, van allerlei komaf en van over de hele wereld. De Blijvertjes zetten zich in voor een divers, creatief en strijdvaardig stadsleven - met burgers die weten hoe ze voor zichzelf op moeten komen. Hier wil Van der Laan nu dus een einde aan maken.Er lijkt geen enkele aanleiding te zijn voor de ontruiming. Een ontruiming past zelfs niet in het beleid van de gemeente waarbij de ME alleen wordt ingezet in geval van ernstige overlast of direct uitvoerbare plannen. Van geen van beide is hier sprake.

De burgemeester claimt dat zijn beleid zorgvuldig is. Stelt dat zijn voet dichter bij het rempedaal zit dan bij het gaspedaal. Doch niets is minder waar: hij geeft vol gas en stuurt nodeloos aan op een confrontatie die tot leegstand leidt en een bruisend stukje Amsterdam naar de klote helpt.amstelberg.blogspot.com______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).