www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] PERSUITNODIGING: Innovatie Safari presenteert slimme antwoo
Nikki Timmermans on Tue, 23 Nov 2010 10:49:01 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] PERSUITNODIGING: Innovatie Safari presenteert slimme antwoorden op sociale vraagstukken Amsterdamse broedplaats


PERSUITNODIGING

23/11/2010

Innovatie Safari presenteert slimme antwoorden op sociale vraagstukken Amsterdamse broedplaats

Hannekes Boom en stichting Nederland Kennisland organiseren van 25-27 november de Sociale Innovatie Safari. Tijdens de safari worden antwoorden bedacht voor Hannekes sociale vraagstukken. De resultaten van 2,5 dag brainstormen, bouwen en creëren worden op zaterdag 27 november om 20.00 uur gepresenteerd aan Maarten van Poelgeest, wethouder Ruimtelijke Ordening.

Hannekes Boom...sinds 1662 is een nieuwe broedplaats naast het Amsterdamse Centraal Station, tegenover NEMO aan het water. Hanneke opent in 2011 de deuren en heeft de ambitie om bij te dragen aan de levendigheid en sociale veiligheid van het gebied. Maar voor het zover is, heeft Hanneke nog een heleboel vragen. Hanneke wil duurzaam zijn, mensen bij elkaar brengen, culturele activiteiten organiseren en Hanneke wil brood op de plank.

Samen met Kennisland en een groep van 17 avonturiers actief op verschillende werkterreinen, gaat Hanneke op safari. In 2,5 dag worden slimme antwoorden en interventies bedacht voor drie sociale vraagstukken die cruciaal zijn voor Hanneke. Hoe kunnen we van Hannekes Boom een duurzame plek realiseren? Wat is er nodig om er een echte ontmoetingsplek van te maken? En hoe zou het nieuwe culturele verdien- en communicatiemodel eruit moeten zien?

De Sociale Innovatie Safari met Hannekes Boom is het vervolg op de succesvolle safari die Kennisland afgelopen zomer met 27 mensen uit 12 landen organiseerde. Deze keer vindt de safari plaats in een loods aan de Amsterdamse Cruquiusweg 124a. Aanmelden voor de presentatie op zaterdagavond kan via info {AT} kl.nl. Meer informatie over de safari en het programma is te vinden op www.kennisland.nl/nl/filter/nieuws/innovatie-safari-met-hanneke. Ga voor meer informatie over Hannekes Boom naar www.HannekesBoom.nl.

---------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal, neem contact op met Chris Sigaloff via cs {AT} kl.nl of telefoon 06-24991699.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).