www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] 16 december: Kritische Massa | kunstkritiek en digitale kun
Twan Eikelenboom | Virtueel Platform on Wed, 24 Nov 2010 17:13:16 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 16 december: Kritische Massa | kunstkritiek en digitale kunst


*KRITISCHE MASSA*
Kunstkritiek en digitale kunst

*Amsterdam 24 november 2010 - Virtueel Platform (sectorinstituut voor e-cultuur), Domein voor Kunstkritiek en journalist Ine Poppe (medewerker NRC) organiseren op donderdag 16 december /Kritische Massa/: een middag over kunstkritiek en digitale kunst & cultuur **voor en door kunstenaars, journalisten, critici, docenten en studenten. *

/Kritische Massa /bestaat uit presentaties van kunstenaars en scherpe live-interviews door onder andere kunstcritici van het NRC, Kunstbeeld en Metropolis M. De middag biedt handvaten hoe over digitale kunst en cultuur geschreven kan worden en de platforms die schrijvers daarbij kunnen gebruiken.

Deelnemers maken kennis met Biomodd, het collaboratieve kunstproject over natuur en technologie van Angelo Vermeulen; Sintel, de open-source animatiefilm van Blender Foundation; en De Coupé, een reiservaring voor Alzheimer patiënten van kunstenaars Lino Hellings en Yvonne Dröge Wendel.

De kunstenaars worden geïnterviewd door de journalisten Sandra Smallenburg (NRC), Raymond Frenken (Kunstbeeld) en Saskia van der Kroef (Metropolis M). Klaas Kuitenbrouwer (Virtueel Platform) en Ine Poppe bevragen de kunstenaars én de critici over hun rol in het *ontsluiten van kunst en cultuur in een netwerksamenleving*. Arie Altena plaatst statements over de positie van de kunstcriticus. Het publiek kan live meedoen met de discussie in de zaal en via twitter (#kritmas) en andere digitale platforms.

*Masterclass*
In 2011 organiseren Virtueel Platform, Domein voor Kunstkritiek en journalist Ine Poppe ook de *Masterclass kritisch schrijven over digitale kunst*. In een serie bijeenkomsten verrijken maximaal tien talentvolle schrijvers hun kritisch schrijftalent met kennis over mediakunst. Meer info over aanmelden voor de Masterclass via www.virtueelplatform.nl/kritischemassa <http://www.virtueelplatform.nl/kritischemassa>.

*Details*
Datum: Donderdag 16 december 2010, 13.00 tot 17.00uur, met aansluitend borrel
Locatie: MC Theater, Westergasfabriek Amsterdam
Toegang: gratis
Reserveer: rsvp {AT} virtueelplatform.nl <mailto:rsvp {AT} virtueelplatform.nl>
Web: virtueelplatform.nl/kritischemassa <http://www.virtueelplatform.nl/kritischemassa>
Twitter:  {AT} virtueelp #kritmas
Facebook: facebook.com/virtueelplatform <http://facebook.com/virtueelplatform>
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).