www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] bloggen is dood -- dutch bloggies kapt ermee
Geert Lovink on Thu, 25 Nov 2010 09:18:56 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] bloggen is dood -- dutch bloggies kapt ermee


http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=3087975&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email

De Stichting Dutch Bloggies stopt ermee. Na negen uitreikingen en nog een afscheidsprijs, heft de stichting zichzelf op. Twitter en andere sociale media hebben het bloggen ingehaald. Ze horen het al jaren, bloggen is dood, zo luidt de tekst van de afscheidsbrief op de site. Desondanks denkt de stichting wel dat bloggen blijft bestaan. Een noodzaak voor een prijsuitreiking om de beste weblogs van Nederland in het zonnetje te zetten is alleen niet meer nodig.

De jury uitte zich in die jaren vaak kritisch over de ontwikkeling van delen van Nederlands weblogland. Zo zouden marketingblogs vaak verzanden in gepapegaai en incrowdgeneuzel en wist vorig jaar in de categorie ‘Best geschreven weblog’ ternauwernood het blog Liefdagboek een prijs in de wacht te slepen. “We hebben weinig nieuwe pareltjes gezien”, aldus een teleurgestelde jury toentertijd.

Al negen keer werden de Dutch Bloggies georganiseerd. Het afgelopen jaar ging nrc.next tijdens de uitreiking in een poptempel in Den Haag nog met de prijs voor de ‘Beste blog’ aan de haal. Eerder wonnen onder meer Moois Magazine, GeenStijl en Sargasso deze prijs.

Het bestuur wil nog eenmaal uitpakken voor de stichting wordt opgeheven. Om die reden wordt tijdens een nieuwjaarsborrel in januari een laatste prijs uitgereikt, die voor de beste blogger van het decennium.

De ‘top van de Nederlandse blogosphere’ bevatte vaak zowel nichesites als kijkcijferkanonnen. Ook corporate blogs werden de laatste jaren in de gelederen opgenomen met een eigen categorie.______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).