www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Call: Masterclass Kritisch Schrijven over Digitale Kunst 20
Twan Eikelenboom | Virtueel Platform on Mon, 6 Dec 2010 14:35:11 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Call: Masterclass Kritisch Schrijven over Digitale Kunst 2011


Masterclass Kritisch Schrijven over Digitale Kunst 2011
Inschrijving tot 17 december

Amsterdam 6 december 2010 - In januari 2011 starten Virtueel Platform, Domein voor Kunstkritiek en journalist Ine Poppe (o.a. NRC) de Masterclass Kritisch Schrijven over Digitale Kunst 2011. De Masterclass is een serie van tien avonden waarin journalisten en (kritische) schrijftalenten de kans krijgen zich verder te ontwikkelen. Kandidaten kunnen zich tot en met 17 december 2010 aanmelden.

Deelnemers aan de Masterclass maken tijdens de tien avonden kennis met verschillende vormen van kritisch schrijven, er wordt gepraat over visies op kunst en de rol van criticus in het digitale tijdperk, en er wordt gekeken naar elkaars werk. De Masterclass Kunstkritiek is bedoeld voor kunstcritici en andere journalisten die hun schrijfkwaliteiten op het gebied van digitale kunstvormen en e-cultuur willen aanscherpen. Er zijn tien plekken beschikbaar voor de meest overtuigende kandidaten.

De kosten bedragen EUR250,- voor 10 donderdagavonden van 18.30 tot 22.00 uur inclusief een gezamenlijke maaltijd. De Masterclass start op donderdag 13 januari 2011 en loopt tot half maart (24 februari geen sessie ivm voorjaarsvakantie). Locatie is Virtueel Platform, Damrak 70 (6e verdieping), 5 minuten lopen van Amsterdam CS.
*
Aanmelden*
Deelnemers kunnen zich aanmelden door een korte motivatie en weblinks naar een of meerdere stukken te mailen naar info {AT} virtueelplatform.nl. Deadline voor aanmeldingen is 17 december. Op 20 december 2010 maken we bekend wie zijn geselecteerd. Ine Poppe en Sonja van der Valk (Domein voor Kunstkritiek) leiden de cursus.

*Meer informatie*
URL: http://www.virtueelplatform.nl/kunstkritiek2011
Lees hier het weblog van de Masterclass 2009/2010: http://blogs.virtueelplatform.nl/kunstkritiek2010
*
Kritische Massa, middag over kunstkritiek*
Virtueel Platform organiseert i.s.m. Ine Poppe en Domein voor Kunstkritiek ook Kritische Massa op 16 december 2010, een middag vol inspirerende presentaties over digitale kunst, kunstenaars en critici in een netwerksamenleving. Kritische Massa is een mede bedoeld als een inspiratiedag en inhoudelijke voorbereiding op de Masterclass.

Kritische Massa vindt plaats in het MC Theater, Westergasfabriek in Amsterdam op 16 december van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie en aanmelden op _http://www.virtueelplatform.nl/kritischemassa_ <http://virtueelplatform.nl/kritischemassa>

/////////// einde bericht ////////////

Neem voor meer informatie contact op met Michel Langendijk van Virtueel Platform op 020 - 6273758 of via michel {AT} virtueelplatform.nl <mailto:michel {AT} virtueelplatform.nl>
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).