www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] FWD: Game On: mensenrechten in een digitale wereld. In De B
Eric Kluitenberg on Thu, 9 Dec 2010 13:37:25 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] FWD: Game On: mensenrechten in een digitale wereld. In De Balie, dinsdag 14 december, 20.30


And Justice for ALL: Game On: over mensenrechten in een digitale wereld
dinsdag 14 december in De Balie, 20.30 uur / € 7,-, met korting € 5,-  

(bij aanschaf 1e kaartje introducé gratis)

Op 10 december 1948 werd de Universele verklaring van de rechten van de mens aangenomen. Dit vieren we jaarlijks op 10 december tijdens de Dag van de rechten van de mens. Sinds 1948 is er echter veel veranderd. De wereld digitaliseert steeds verder, met verstrekkende gevolgen. Ook voor de mensenrechten.
Informatie wordt vluchtig en is moeilijk verborgen te houden voor anderen; onze persoonsgegevens worden steeds meer online opgeslagen. De gevolgen hiervan zien we duidelijk door de opkomst van Wikileaks. Hoofdvraag in deze kwestie: hoe is het eigenlijk gesteld met onze mensenrechten in een steeds verder digitaliserende wereld? Lopen deze nu juist gevaar? Of biedt deze digitalisering juist kansen? Hoe veilig is je informatieverkeer op je iPhone of je ping-berichten bij het gebruik van je Blackberry? Welke internetprovider is geschikt? En hoe staat het met sociale netwerksites als Twitter, Hyves en Facebook? Is je informatie daar veilig? Wie kijken er allemaal mee?

In de laatste aflevering van And Justice for ALL lopen we al deze aspecten langs. Middels een real life simulatie kom je erachter hoe je je kunt wapenen in de digitale wereld en werpen we een blik op de toekomst. Ook kijken we deze avond naar landen waar het slecht gesteld is met mensenrechten. Hoe gebruiken de mensen daar hun digitale omgeving?

Met experts zoals Arvind Ganesan (Human Rights Watch), Lars van Troost (strafhofspecialist van Amnesty International) en Arnoud Vermeer (softwarespecialist, onder andere werkzaam bij Freshway en Geenstijl) en veel zaalinteractie. En… er valt wat te winnen.

Op 10 december vindt – voorafgaand aan dit programma – een online campagne plaats. Houd hiervoor de website van De Balie in de gaten: www.debalie.nl 


I.s.m. onder andere Oxfam Novib, Hivos en de 1procent Club


 Zie voor meer informatie en kaarten: www.debalie.nl
 
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).