www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] V2_Nieuwsbrief januari 2011
V2_ on Wed, 22 Dec 2010 10:25:14 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] V2_Nieuwsbrief januari 2011


V2_Nieuwsbrief januari 2011

We trappen 2011 af met twee nieuwe publicaties. Laat je inspireren door "The Politics of the Impure" of het nieuwe boek "Van beeld naar interactie" van Arjen Mulder, auteur van "Over Mediatheorie". Wie in januari naar Rotterdam komt voor het filmfestival moet ook zeker een bezoek brengen aan onze tentoonstelling "Palm Top Theater". Met een trailer die richting een miljoen kijkers op Youtube gaat kan dit niet anders dan spectaculair worden! Een fijne vakantie en tot in 2011!

-------------------------------------------------------------------------------------

Palm Top Theater
Opening: 21 januari, 17.00
Locatie: V2_, eendrachtsstraat 10, Rotterdam

V2_ presenteert van 22 januari tot 13 februari Palm Top Theater: a Mobile 3D exhibition, als onderdeel van het International Film Festival Rotterdam 2011. Beleef een nieuwe 3D filmbeleving op de iPod of iPad. Met werk van Joost Rekveld, Lia, Arno Coenen, Lina Kusaite, Geert Mul, Performing Pictures en vele anderen. Iedereen is welkom op het openingsfeest dat we organiseren op 21 januari, drankjes, eten en muziek (alles in 3D) vanaf 17.00 bij V2_!

http://www.v2.nl/events/palm-top-theater

-------------------------------------------------------------------------------------

Van beeld naar interactie
Een nieuwe publicatie van V2_Publishing (ook Engelstalig verkrijgbaar)
Arjen Mulder

In Van beeld naar interactie volgt Arjen Mulder ontwikkelingslijnen uit de beeldende kunsten van de afgelopen vijfhonderd jaar die rechtstreeks naar de interactieve kunst van dit moment voeren. Hij onderzoekt de oorsprong van de moderne kunst vanaf Leonardo da Vinci en Michelangelo tot Kandinsky, Mondriaan en Paul Klee, die hij niet alleen beschouwt als grote kunstenaars maar meer nog als grote mediatheoretici. Al doende ontdekt hij hoe de modellen die deze illustere voorgangers ontwikkelden nog altijd actief worden gebruikt in de eigentijdse kunsten die bekend staan onder namen als elektronische kunst, videokunst, machinekunst, digitale kunst, mediakunst en zelfs 'the art formerly known as media art'.

http://www.v2.nl/publishing/van-beeld-naar-interactie

-------------------------------------------------------------------------------------

The Politics of the Impure
V2_Publishing

The Politics of the Impure is vorige maand verschenen bij V2_en NAi Uitgevers, het is een ambitieus en bijzonder boek over de kracht van het vervuilde en het onzuivere. Het boek met de meest ambitieuze auteurslijst ooit! Met essays, interviews en kunstwerken van: Arjun Appadurai, Tord Boontje, Wim Delvoye, Driessens & Verstappen, Gunnar Heinsohn, Lino Hellings, Knowbotic Research, Lynn Margulis, Arjen Mulder, Raj Patel, Casey Reas, Ken Rinaldo & Amy Youngs, Lars Spuybroek, Isabelle Stengers, Bruce Sterling, Alberto Toscano, Christian Unverzagt and Herwig Weiser.

http://www.v2.nl/publishing/the-politics-of-the-impure

-------------------------------------------------------------------------------------

Soundpiece
Permanente installatie op het Schouwburgplein, Rotterdam

Soundpiece is een installatie die fungeert als een open geluidspodium. Het bestaat uit 32 kleine 100-watt speakertjes die zich in een grid onder het metalen oppervlak van het Schouwburgplein in Rotterdam bevinden. De installatie staat open voor uiteenlopende invulling door particulieren of organisaties, denk aan muziek, geluidskunstwerken, poëzie en registraties van theater. Geluid kan van te voren worden opgenomen, maar ook live audiostreaming is mogelijk. Kijk voor de mogelijkheden op onze website.

http://www.v2.nl/lab/projects/soundpiece


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).