www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] bladenbal 2011
Patrick van Ginkel on Thu, 10 Mar 2011 18:40:50 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] bladenbal 2011


Persbericht 8-3-2011
Â
Â
Het BLADENBAL 2011: Centrale Verwarring
Â
Â
Het Bladenbal, het alternatief voor het stoffige Boekenbal, vindt plaats op dinsdag 15 maart inÂÂ Societeit De Kring (+Club Up). Begonnen als een feestje voor en door onafhankelijke bladenmakers uit de onderstroom, uitgegroeid tot een volwaardig bal dat alles in huis heeft om de verwarring compleet te maken. 
Â
Terwijl op een steenworp afstand de grachtengordel en literaire elite bijeenkomt voor het stoffige Boekenbal, verzamelt het schuim van de stad zich in Club up en De kring.
Als knipoog naar het thema van het Boekenbal: Curriculum Vitae, geschreven portretten transformeert de Kring dit jaar tot het complexe zenuwcentrum van de makers en lezers van de meest uiteenlopende fanzines. Optredens van dichters, kunstenaars, performers, muzikanten en djâs zullen voor de nodige opschudding zorgen. Natuurlijk ontbreekt ook dit jaar het Bladenbalblad niet. Een speciaal voor deze gelegenheid gepubliceerde fanzine, in beperkte oplage, met werk van meer dan 30 bekende en minder bekende kunstenaars. 
Â
Dit jaar zijn er ook 'presentaties' van verschillende fanzines en onfhankelijke alternatieve digizines, zoals Elf, Worm, Hardhoofd, Tijdschrift ei, Stukah en nog vele anderen. De stichting Rekult zal live een sms-zine maken van (on)uitgesproken smsjes van de feestgangers.
Â
De Rebellenklup opent zoals altijd het bal met een poÃtische estafette. Dan barst het feest los met een spannende line up aan live bandjes: Local Spastics, Fata El Moustache, Autoblond en Routines en djâs. Natuurlijk zijn er talloze side-acts en performances, zoals heerlijke oesters, kappers die geld verzamelen om in achterstandswijken gratis hippe kapsels te knippen, een Russische zangeres doet bijzondere standjes op een vleugel en een performance van kunstenaar Abner Preis: Dogs of Shame. 
Â
Bladenbal 2011: Complexe levensverhalen van uitgesproken portretten
Â
Â
Â
Het Bladenbal 2011
De Kring (+club Up)
Dinsdag 15 maart van 21.00 tot 04.00
Kleine Gartmanplantsoen 7-9
Entree 8 euro (Kringleden gratis)
Â
Noot voor de redactie
_____________________________________________
meer info :
R.A.M.P.
pvginkel {AT} yahoo.com
Former The new Beatnix generation nu R.A.M.P, 
Een productie van: Ronald Linger, Alfredex, en Patrick van Ginkel (0614398022)
Â      
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).