www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Debat over kunst en natuur {AT} Goethe as zaterdag
barbara de preter on Mon, 14 Mar 2011 13:31:42 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Debat over kunst en natuur {AT} Goethe as zaterdag
BACK TO NATURE
Debat over de relatie tussen dans/architectuur en natuur
Zaterdag 19 maart, 14:00-17:00 / Goethe-Institut, Herengracht 470, Amsterdam
toegang: gratis / aanmelding verplicht: info {AT} amsterdam.goethe.org / voertaal: Engels


De aanleiding voor dit debat is de nieuwste productie van de Duitse choreografe Nicole Beutler in Theater Frascati. In 3: The Garden onderzoekt Nicole Beutler de kunstmatige, dialectische scheiding tussen natuur en cultuur. In de Romantische voetsporen van Jean-Jacques Rousseau verkent zij het verlangen naar 'Le retour a la nature'.

De focus tijdens dit debat ligt op dans en architectuur. Is er sprake van een trend in de danswereld om zich met de natuur bezig te houden? Waar komt dat door en gebeurde dit in het verleden ook al? Bettina Masuch, directeur van Springdance festival, maakt met ons een reis door de geschiedenis van dans om te kijken wanneer er in de dans- en performancekunst een verlangen aanwezig was om terug te keren naar de natuur.
Hoe verhoudt de architectuur zich tot de natuur? Kun je nog wel spreken van een scheiding tussen natuur en cultuur? Landschapsarchitect Eric Ellingsen zal ingaan op de vraag of het verlangen om terug te keren naar de natuur tegenwoordig ook in de architectuur een rol speelt. Hij zal aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen praktijk de relatie tussen natuur en architectuur bespreken. 

Landschapsarchitect Eric Ellingsen (1972) is co-directeur van het door Olafur Eliasson opgericht Institut für Raumexperimente in Berlijn. Theaterwetenschapper Bettina Masuch (1964) is dramaturg en artistiek leider van Springdance Festival, Utrecht.
Gespreksleiding: Hans Kennepohl (1967), publicist, curator en programmamaker bij o.a. Felix Meritis, (Amsterdam) en Arminius (Rotterdam).
 
www.goethe.de/nederland 		 	   		  
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).