www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Event 5 april: Assange bij SETUP
Marica Crombach on Mon, 4 Apr 2011 10:53:43 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Event 5 april: Assange bij SETUP


Assange staat terecht in Utrecht

 SETUP organiseert dinsdagavond 5 april een fictieve rechtszaak: Whackyleaks. Deze ‘moot court’ is gebaseerd op de gebeurtenissen rondom Wikileaks. Hoofdrollen in deze zaak zijn weggelegd voor bezoekers zelf: die nemen de rol van aanklager, verdediger en van de jury op zich. Binnen twee uur vellen we samen een oordeel: is Assange een eikel of ereburger?

De zaak speelt zich af bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Julian Assange, als boegbeeld van Whackyleaks, heeft daar een klacht ingediend tegen het fictieve Shockland, dat hem belemmert in het publiceren van informatie. Tijdens deze moot court van één avond gaan we op zoek naar antwoorden: wie staat er nu eigenlijk in zijn recht? En wie weet daarvan de jury het best te overtuigen?

Whackyleaks wordt georganiseerd in samenwerking met Jasper Sluijs (media- en telecommunicatie-analist, PhD Tilburg Law and Economics Center). Hij heeft de briefings opgesteld en zal op de avond zelf zorgen voor begeleiding. Whackyleaks is gericht op rechtenstudenten en andere geïnteresseerden. Op www.setup.nl zijn een korte omschrijving van de fictieve situatie en de briefing-documenten te vinden.

Zin om erbij te zijn? Mail dan naar assange {AT} setup.nl.
Wat is een moot court? http://en.wikipedia.org/wiki/Moot_court. 

Dinsdag 5 april, 20.00 uur, Dutch Game Garden (Neude 5), Utrecht. Toegang: gratis.

Over SETUP: SETUP is opgericht in 2010 en biedt ruimte aan digitale media-events voor iedereen die geïnteresseerd is in technologie en nieuwe media. De onderwerpen variëren van ‘sterrenkijken met je mobiel’ tot ‘chatroulette voor theatermakers’. In 2011 zijn de events georganiseerd rondom drie thema’s: games (de spelende mens); measuring me (de mogelijkheden van databases) en media-eigenwijsheid. Het is mogelijk om zelf ideeën aan te dragen voor een event, kijk daarvoor op SETUP.nl. SETUP wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente en provincie Utrecht.


Website: http://setup.nl


Twitter: http://twitter.com/setuputrecht

Facebook: http://facebook.com/setuputrecht


Meer info? 
Marica Crombach
E marica {AT} setuputrecht.nl
A Neude 5 / 3512 AD Utrecht

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).