www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] ODDSTREAM FESTIVAL VAN START OP HEMELVAARTSDAG
PLANETART on Thu, 2 Jun 2011 12:57:18 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] ODDSTREAM FESTIVAL VAN START OP HEMELVAARTSDAG


ODDSTREAM FESTIVAL VAN START OP HEMELVAARTSDAG (2-5 juni)
Line-up compleet met meer dan 100 acts & programmaboekje online te bekijken

Muziek, film en interactieve kunstinstallaties: Michiel van Bakel, Toktek, Floris Kaayk, Jan van Nuenen, Joris Strijbos, Matthias Oostrik, De Geuzen, Stephan van Gestel, Memefest, Lyndsey Housden, Yoko Seyama, Jeroen Uyttendaele, Wolfgang Bittner, Koert van Mensvoort, Arno Scheper, Erwin Olaf, Cyrille Schepers, e.v.a. Een van de klapstukken is het 360 graden medialab van Tom van Vliet en Fernando Rabelo, een soort bioscoop waar 10 beamers en surround-speakers beeld en geluiden 360 graden rondom de bezoeker projecteren met werk van o.a. Deframe Collective (FIBER Festival), Arno Scheper, Wolfgang Bittner, Mariska de Groot en Yiannis Tsirikoglou.

Inspiration Day for Art and Communication
Er wordt o.a. samengewerkt met Memefest, een internationaal netwerk van communicatie-experts en kritische denkers. Samen met Oddstream organiseren zij op 3 juni een Inspiration Day met experts uit de wereld die hun visie over kunst, communicatie, vormgeving en media delen. Onder de sprekers bevinden zich onder andere Alain Bieber van cultuurtelevisiezender ARTE, Paulo Hartmann uit Brazilië en oprichter van Mobilefest, een internationaal festival voor mobiele creativiteit en professor in vormgeving Shoaib Nabi werkzaam in de Verenigde Arabische Emiraten.

Overdag en ’s avonds is er volop livemuziek van indie en electrorock tot diepe techno en dubstep. Een dansbaar feest wordt het zeker met optredens van gevestigde namen, nieuwe opkomende acts en ook regionale bands, waaronder Lola Kite, T. Raumschmiere, The Gathering, Chicks On Speed, Alec Empire, Death Letters, Kelpe, Madensuyu, The Young Gods, Disappears (met drummer van Sonic Youth!), Stagga, Blipvert, Ceephax Acid Crew, Eprom, Jazzatron, Lomechanik, Krause, Stinksisters, Knalpot en zZz.

Multimediale speeltuin
Bij Oddstream gebeurt meer, veel meer. Op het buitenterrein van de enorme fabriekshallen staan zeecontainers vol verrassende projecten en er is een buitenbios. Als je op Oddstream rondloopt ben je niet slechts bezoeker, je bent ook kunstenaar. De installatie van Delta.Process zet bijvoorbeeld de geluiden en bewegingen die je maakt om in een enorme digitale visualisatie en soundtrack. De Oddstream expo telt ruim twintig projecten met multimediale kunstinstallaties rondom het thema ‘Love & Conflict’.

Er is een festivalcamping! Het volledige programma is hier online te zien: www.oddstream.nl

**Tips kunstagenda later dit jaar: ArsElectronica 1-6 sept, GOGBOT 8-11 sept, ISEA 14-21 sept 2011 **

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).