www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Occupy College 14 t/m 18 november
Geert Lovink on Mon, 14 Nov 2011 10:17:56 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Occupy College 14 t/m 18 november


 Beste mensen,

Hier het programma van Occupy College voor de week 14 t/m 18 november. Dit zal de laatste week zijn dat we Occupy College organiseren. Ongetwijfeld zullen anderen doorgaan met lezingen en workshops op het Beursplein.

Ons doel: "Om de Occupy beweging verder te krijgen is het onder meer nodig de onder ons aanwezige kennis wat betreft alternatieven, te volgen strategieën, wijzen van organisatie en algemene kennis over specifieke onderwerpen verder te verspreiden en uit te diepen." Dat is, denken we, voor een deel gelukt. In totaal organiseerde Occupy College #Occupy Amsterdam 17 lezingen/workshops vanaf eind oktober. We zullen meer audio-opnames en/of verslagjes hiervan op Internet plaatsen, zie ookhttp://www.occupyamsterdam.nl/category/college/

Wij gaan door met acties, lezingen, discussies zoals we dat altijd al deden en zullen dat zeker ook doen als deel van de Occupy beweging in zijn algemeenheid. We geloven dat het nu tijd is voor Occupy om uit te breiden/ te verbreden en op andere plekken dan het Beursplein aanwezig te zijn.

maandag 14 nov. 16.30 uur Peak oil en de crisis - Peter Polder. Olie expert en milieu activist. GroenFront! De factor olie in de crisis. Veroorzaakte hoge olieprijzen de crisis? En gaat een te kort aan olie een terugkeer van economische groei onmogelijk maken?

dinsdag 15 nov. 20.30 uur The Logic of Urban Development and Regeneration: from Slum Clearance to Gentrification - Tahl Kaminer Tahl teaches and does research at the faculty of architecture of the TU Delft, and some of the topics they deal with are very relevant for Occupy and the Netherlands. Voertaal engels.

woensdag 16 nov. 20.30 uur Griekenland toen en nu - Van 15-17 november vindt in Athene de herdenking plaats van de studentenopstand tegen de dictatuur in 1973. Toen hebben duizenden studenten en arbeiders de TU Athene bezet. De opstand eindigde met de aanval van het leger op de studenten. Tientallen betogers kwamen om het leven. Een documentaire van 40 minuten (met ondertiteling in het engels) over de opstand en zijn vervolg en daarna een discussie die een link probeert te maken tussen de situatie toen en die van nu. Zo'n link bestaat wel. Voor veel mensen in Griekenland is er geen democratie meer. Toen leden mensen onder de militaire dictatuur die de ondersteuning van de VS had en nu lijden mensen onder de economische dictatuur van het IMF en de EU. Zie ookhttps://www.facebook.com/event.php?eid=190014411080066

donderdag 17 nov. 16.30 uur Permacultuur - Maranke Spoor van De Permacultuur School Nederland over permacultuur. Omdat Permacultuur net als de inmiddels wereldwijde "occupy-beweging" voor iedereen is! Wil je een deel van de oplossing zijn in plaats van een deel van het probleem? Altijd al willen weten wat permacultuur nu is, en wat niet? Kom dan naar de lezing. Hierin is aandacht voor de onstaansgeschiedenis, de inhoud, en de ethische principes van permacultuur. Daarna is er tijd voor vragen.Kosten: Een bijdrage aan de beweging van de 99%, wordt op prijs gesteld, zie www.occupyamsterdam.nl voor wat men nodig heeft.

vrijdag 18 nov. 16.30 uur Workshop geweldloze communicatie - Elodie van Sytzama.
Elodie werkt bij  www.newresolution.nl

Lokatie Occupy College #Occupy Amsterdam Beursplein in de witte circustent. _______________________________________________
D4info mailing list
D4info {AT} d4mail.nl
http://d4mail.nl/cgi-bin/mailman/listinfo/d4info


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).