www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Call: Masterclass Schrijven over Kunst en Technologie
Twan Eikelenboom | Virtueel Platform on Wed, 7 Mar 2012 13:45:08 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Call: Masterclass Schrijven over Kunst en Technologie


*CALL: MASTERCLASS SCHRIJVEN OVER KUNST EN TECHNOLOGIE*

Virtueel Platform organiseert van 12 april t/m 19 mei voor de derde keer samen met het Domein voor Kunstkritiek een masterclass schrijven over digitale cultuur, onder leiding van Ine Poppe (NRC) en Sonja van der Valk (Domein).

Dit jaar ligt de focus van de masterclass op het schrijven van journalistieke stukken over kunstfestival DEAF. Dutch Electronic Art Festival (16 -- 20 mei 2012) is een 4-daags internationaal festival over kunst en technologie. Het programma van DEAF 2012 bestaat uit performances, lezingen en een tentoonstelling in het voormalig postkantoor in Rotterdam.

Alle informatie en het programma van de Masterclass is beschikbaar via de website van Virtueel Platform.
*
"BLOGGING THE FUTURE OF TECHNOLOGY & ART"*
Veel kunstenaars werken samen met wetenschappers, en onderzoeken technologie-gerelateerde ontwikkelingen in de maatschappij. Vandaar dat we dit jaar cultuurjournalisten en wetenschappers met interesse voor journalistiek aan elkaar willen koppelen. In de masterclass besteden we aandacht aan vragen als: Hoe schrijf je voor een breed publiek over kunst en technologie? Hoe kun je kunstenaars effectief interviewen? Hoe kun je transmediaal publiceren?

"Blogging the future of technology & art" bestaat uit vier bijeenkomsten (vanaf 12 april) in Amsterdam en Rotterdam en een werkperiode in het DEAF perskantoor op 17, 18 en 19 mei.Tijdens het festival werken de deelnemers samen met filmmakers van de Willem de Kooning Academie.

*RESULTATEN*
De resultaten van de masterclass worden (met jouw toestemming) online gepubliceerd op het festivalblog en de Virtueel Platform website. Virtueel Platform nodigt regelmatig oud- deelnemers van de Masterclass uit voor het (betaald) schrijven van artikelen.

*VOOR WIE, KOSTEN EN INSCHRIJVEN*
Professionele cultuur- en wetenschapsjournalisten worden uitgenodigd deel te nemen aan deze masterclass. Er vindt een selectie plaats door het Virtueel Platform en het Domein voor Kunstkritiek.

Kosten 125 euro (excl. BTW) - inclusief lezing, symposium, tentoonstelling, twee maaltijden en een passe-partout voor alle activiteiten binnen het festival.

Stuur je motivatie van maximaal 500 woorden en een CV naar Michel Langendijk (mailto:michel {AT} virtueelplatform.nl). De sluitingsdatum is 13 maart 2012. Stuur s.v.p. ook (links naar) twee door jou geschreven artikelen mee.

Meer informatie: http://virtueelplatform.nl/activiteiten/masterclass-schrijven-over-kunst-en-technologie/
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).