www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] uitnodiging boekpresentatie 12 juni - 16.30 uur Paradiso Am
Henk Borgdorff on Wed, 6 Jun 2012 15:51:47 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] uitnodiging boekpresentatie 12 juni - 16.30 uur Paradiso Amsterdam


Uitnodiging boekpresentatie

ArtScience Interfaculty Press, Paradiso / Sonic Acts, de Hogeschool der Kunsten Den Haag en de Academie der Kunsten van de Universiteit Leiden hebben het genoegen u uit te nodigen voor de boekpresentatie van ‘The Academy of the Senses, Synesthetics in Science, Art and Education’ van de hand van Frans Evers (ed. dr. Vincent van Gerven Oei).

Deze presentatie vindt plaats op 12 juni a.s., te 16.30 uur in de Kleine Zaal van Paradiso in Amsterdam.

Frans Evers was hoofd van de Interfaculteit Beeld en Geluid (later ArtScience) en stond mede aan de wieg van de samenwerking van de Hogeschool der Kunsten Den Haag (de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium) en de Universiteit Leiden in de Academie der Kunsten. Al snel hierna begon hij aan zijn proefschrift, met de hoogleraren dr. Remko Scha (UvA) en Frans de Ruiter (Universiteit Leiden) als promotoren. Helaas kwam dit werk door ziekte in 2009 tot stilstand.

Na zijn overlijden hebben bovengenoemde instellingen besloten het manuscript toch tot een boek te ontwikkelen. Op ons verzoek heeft dr. Vincent van Gerven Oei (alumnus ArtScience), zich belast met de eindredactie; de oorspronkelijke teksten van Frans Evers zijn grotendeels gehandhaafd.

Frans Evers instigeerde en realiseerde belangrijke vernieuwingen in het kunstonderwijs door de organisatie van interdisciplinaire kunstuitingen, de introductie van onderzoek in de curricula van de Hogeschool en het mede-oprichten van het Sonic Acts festival in Paradiso. De resultaten van deze onderwijsvernieuwing en de talrijke projecten die hieruit voortkwamen vormen een belangrijk derde luik in‘The Academy of the Senses’. De andere twee behandelen respectievelijk de wetenschappelijke geschiedenis van synesthesie en een parallelle kunstgeschiedenis gebaseerd op het dubbele paradigma van het ‘Clavecin Oculaire’ van Castel en het Gesamtkunstwerk van Wagner.

‘The Academy of the Senses’ beschrijft het onderzoek van Frans Evers voor eenieder die belangstelling heeft voor interdisciplinaire kunstvormen, synesthesie, en de consequenties van het zien van geluid en het horen van kleuren door de eeuwen heen.

Graag nodigen wij u uit de presentatie en de aansluitende borrel bij te wonen. We zouden het op prijs stellen als u uw komst zou kunnen bevestigen door te reserveren via annette {AT} sonicacts.com.

Interfaculteit ArtScience Academie der Kunsten Hogeschool der Kunsten Den Haag Universiteit Leiden


Joost Rekveld Frans de Ruiter


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).