www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] nai010 uitgevers presenteert aanbod najaar en nieuwe logo
Press NAi Publishers on Tue, 3 Jul 2012 17:09:51 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] nai010 uitgevers presenteert aanbod najaar en nieuwe logo


PERSBERICHT
Rotterdam, 3 juli 2012

Met trots presenteert nai010 uitgevers de najaarsaanbieding voor 2012, de eerste sinds NAi Uitgevers en Uitgeverij 010 hun uitgeefactiviteiten per 1 juli 2012 bundelden. www.nai010.com/fall2012

Met deze eerste aanbiedingscatalogus van nai010 uitgevers slaan we een nieuwe bladzijde op in de traditie van internationaal kunst- en architectuuruitgeven in Nederland. Hans Oldewarris en Peter de Winter van Uitgeverij 010 bouwden in dertig jaar een fonds op dat publiceren over architectuur en design opnieuw heeft gedefinieerd, en het Nederlands ontwerp in internationaal perspectief de positie heeft helpen verwerven die het vandaag heeft. Directeur Eelco van Welie heet Hans en Peter van harte welkom in het nieuwe gecombineerde fonds en verheugen ons op de vele publicaties die zij zullen blijven ontwikkelen.

Met de gecombineerde backlist van NAi Uitgevers en Uitgeverij 010 als fundament en een schat aan ideeën voor de toekomst – van het gecrowdfunde boek over hoe de fiets de stad kan redden tot een monumentale monografie over MVRDV. Zo zijn we beter dan ooit in staat kraamkamer, platform en schatkamer te zijn voor het publiceren over kunst, architectuur en design. We presenteren ook een nieuw logo, ontworpen door het Amsterdamse bureau Thonik, die ook tekende voor het oorspronkelijke 010-logo.

In onze najaarsaanbieding leest u hoe ook bij onze grote gebeurtenissen op stapel staan: in september opent het nieuwe Stedelijk Museum Amsterdam zijn deuren voor een ongeduldig, internationaal publiek. We wensen Ann Goldstein en het team van het Stedelijk van harte geluk met de opening, en bieden met een monumentale studie naar de collectie alsmede een splinternieuwe collectiegids zowel een fundamentele als een toegankelijke ingang tot de ziel van het Stedelijk: de onovertroffen collectie. Ook het Nederlands Architectuurinstituut gaat een nieuwe toekomst tegemoet met een fusie met Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, en Virtueel Platform in het vooruitzicht. Voor het zover is brengen we ook hier een collectieboek, dat de topstukken uit de collectie van het NAi verbindt tot een fascinerend overzicht van de Nederlandse architectuur. En met Premsela bouwen we het succes van de reeks Design Stories uit met een herdruk van De stoel van Rietveld en drie nieuwe delen.

Contact
Voor de aanvraag van een recensie-exempla(a)r(en) of meer informatie kunt u contact opnemen met Esmeralda Eggen, pr/marketing nai010 uitgevers: 010-2010132 of press {AT} nai010.com.

////////////////////

pr/marketing
nai010 uitgevers/publishers

+31-(0)10-201 01 32 (direct)
press {AT} nai010.com (new address)
(aanwezig ma-do/ present mo-thu)

Mauritsweg 23
Postbus 21927
3001 AX Rotterdam
The Netherlands
www.twitter.com/nai010 (new)
www.facebook.com/naipublishers
www.nai010.com (new)


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).