www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Helen Nissenbaum lezing UvA 7 okt. 14.30 u.
Geert Lovink on Tue, 18 Sep 2012 16:10:41 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Helen Nissenbaum lezing UvA 7 okt. 14.30 u.


In 2012 bestaat de Universiteit van Amsterdam 380 jaar. Graag nodig ik u uit om dit 76e lustrum samen met de UvA te vieren door op zondag 7 oktober a.s. de publiekslezing Privacy in the Modern Society door Helen Nissenbaum, professor Media, Culture and Communication aan de New York University, bij te wonen. In deze lezing gaat zij onder meer in op de relatie tussen het lustrumthema ‘nieuwsgierig’ en de rol van privacy in de snel veranderende informatiemaatschappij.

Na afloop van de lezing gaat een panel bestaande uit Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens, Simon Davies, oprichter van de burgerrechtenorganisatie Privacy International, en Alma Whitten, Director of Privacy bij Google, met elkaar en de aanwezigen in debat. De lezing wordt geïntroduceerd door Lodewijk Asscher, wethouder van de gemeente Amsterdam.

De lezing start om 14.30u en vindt plaats in de Aula van de Universiteit van Amsterdam (Singel 411, hoek Spui). De Aula is vanaf 14.00u geopend. Graag horen wij uiterlijk 1 oktober a.s. of u, eventueel met een introducee, aanwezig bent. U kunt zich aanmelden via http://www.uva.nl/apc2012 .

Deze publiekslezing vormt tevens de openingsdag van de Amsterdam Privacy Conference 2012, een vierdaagse, interdisciplinaire privacy- conferentie over thema’s als cloud computing, de economische waarde van persoonsgegevens, sociale netwerken, de waardering van privacy door consumenten en reguleringsvraagstukken. De conferentie wordt georganiseerd door het Amsterdam Platform for Privacy Research, een groep van meer dan zestig UvA-medewerkers die zich in hun dagelijkse werkzaamheden richten op privacyonderzoek. Voor meer informatie over deze conferentie kunt u terecht op http://www.apc2012.org.


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).