www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] The New Explorers Guide to Dutch Digital Culture
Twan Eikelenboom on Wed, 2 Jan 2013 15:15:16 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] The New Explorers Guide to Dutch Digital Culture


Nederlandse e-cultuur in één handig overzicht
The New Explorers Guide to Dutch Digital Culture

Met The New Explorers Guide to Dutch Digital Culture gids zet Virtueel Platform, onderdeel van Het Nieuwe Instituut, de Nederlandse digitale sector op de wereldwijde kaart. Het boek is gratis te downloaden.

The New Explorers Guide to Dutch Digital Culture bevat informatie en contactgegevens van meer dan 100 medialabs, 20 onafhankelijke game bedrijven en bijna 40 nieuwe media- en gamefestivals in Nederland.
De publicatie biedt opdrachtgevers, musea, curatoren, kunstenaars, internationale medialabs en andere buitenlandse belangstellenden een startpunt voor het aangaan van nieuwe verbindingen.

Medialabs
Medialabs zijn de studio’s en experimenteerplekken van onze moderne samenleving. Het zijn werkplaatsen waar kunstenaars, digitale specialisten, wetenschappers, onderzoekers, ‘geeks’ en mediamakers samen werken aan het maken van en reflecteren op de nieuwste technologische ontwikkelingen.  Het boek geeft een overzicht variërend van Mediamatic, Waag Society en V2_ tot hackerspaces en kunst-collectieven.

Gamebedrijven
In samenwerking met Dutch Game Garden en Control Magazine zijn 20 onafhankelijke gamebedrijven met een artistieke focus gekozen uit een totaal van 330 Nederlandse gamebedrijven. Met onder andere Guerrilla Games, Ranj Serious Games, Ronimo Games en Vlambeer.

Nieuwe media- en gamefestivals
Mediafestivals zijn de plekken waar een breder publiek in contact komt met expressieve verkenningen van kunstenaars en medialabs. In toenemende mate nemen mediafestivals de rol van museum op zich door mediakunst te tonen en te behouden. Het boek bevat ruim 40 festivals variërend van festivals met een focus op mediakunst zoals DEAF, STRP en Gogbot en meer zakelijk evenementen als het Festival of Games en PICNIC.

De publicatie is gratis te downloaden en online te lezen via www.virtueelplatform.nl/the-new-explorers<http://www.virtueelplatform.nl/the-new-explorers>.

-------- einde bericht ----------

Dit boek werd mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Neem voor aanvullende informatie of het aanvragen van een hardcopy contact op met Michel Langendijk 06 – 40963010 en michel {AT} virtueelplatform.nl<mailto:michel {AT} virtueelplatform.nl>


Het Nieuwe Instituut is de plek waar architectuur, design en e-cultuur samenkomen en elkaar versterken. Deze nieuwe organisatie is ontstaan uit een fusie van het Nederlands Architectuurinstituut, Premsela, het Nederlands Instituut voor Mode en Design en Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur.______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).