www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Babeth VanLoo onderscheiden met de Outstanding Woman in Bud
Geert Lovink on Tue, 19 Mar 2013 11:57:31 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Babeth VanLoo onderscheiden met de Outstanding Woman in Buddhism Award 2013


Babeth VanLoo onderscheiden met de Outstanding Woman in Buddhism Award 2013

Website:  http://www.pvhfilm.nl
                http://www.bosrtv.nl/default.aspx

Kunstenaar en filmmaker Babeth VanLoo wordt op 22 maart in Bangkok onderscheiden met de Outstanding Woman in Buddhism Award 2013. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een vrouw die zich inzet voor vrede, diversiteit en de erkenning van boeddhistische vrouwen en meisjes. Volgens het comité heeft Van Loo hier op een creatieve manier verschil in gemaakt. Onder meer door de oprichting van de Boeddhistische Omroep Stichting, BOS, de eerste en enige Boeddhistische omroep in de Westerse wereld.

Van Loo begon haar carrière op de filmacademie in New York, waar zij, na haar afstuderen in 1977 meerdere films maakte met en over haar leraar, de Duitse kunstenaar Joseph Beuys. Sindsdien heeft zij talloze documentaires gemaakt op het gebied van kunst, muziek en spiritualiteit. Zo was zij onder meer verantwoordelijk voor de coproductie en regie van de veelbekroonde PBS documentaire Haïti: Killing The Dream (1992).

Haar films, installaties en nieuwe mediaprojecten zijn wereldwijd tentoongesteld en opgenomen in de collecties van onder andere Musee Beaubourg in Parijs; Museum of Modern Art, New York; Sammlung Neue Galerie Berlijn, en Museum Bonn. Van 1994 tot en met 2001 werkte Babeth als producer en PA voor filmmaker en fotograaf Johan van der Keuken. Via hem is ze in contact gekomen met producent Pieter van Huystee, met wie zij later als eindredacteur en co- producent onder meer de 6-delige serie Ongehoord maakte, over muzikanten, hun liefde voor muziek en hoe muziek hun visie op het leven en de kunst bepaalt. Op dit moment produceren zij samen de film Het Innerlijke Landschap (regie: Frank Scheffer), over de Chinese componist Guo Wenjing. In hoeverre laat een moderne kunstenaar als hij zich in deze dynamische tijd nog leiden door oude spirituele en ethische tradities? De film wordt eind 2013/ begin 2014 uitgezonden door de Boeddhistische omroep.


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).